Nostalgic Sunday: De Slotbosse toren!

Het is weer een nostalgische zondag! Even een moment om een frisse duik te nemen in het verleden, met deze week als bestemming: de Slotbosse toren! Nee, niet echt een tijdreisje natuurlijk, maar een verzameling aan then and now foto’s. Sommigen kunnen er uren lang naar turen, kopen er speciale boeken voor of gaan zelf op fotojacht. Herfotografie noemen sommigen het. Het is tijd voor een Wosterhoutse variant.

Regionaal archief1

© Pablo van Gruijthuijsen
© OokVanWosterhout

De Slotbosse toren is een overblijfsel van het Kasteel ten Strijen. Dit grote kasteel stond strategisch op de grens tussen hertogdom Brabant en graafschap Holland. Helaas moest het kasteel het in de 80-jarige oorlog bekopen. Er is eigenlijk weinig verschil te zien tussen de foto’s, behalve dat de polder erachter is verdwenen.

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *