Me Gusta: ‘Altijd blijven vernieuwen!’

Me Gusta
© 2R Development

 

Me Gusta: Spaans Genieten! Al vijf jaar een begrip in Oosterhout. Het restaurant met mooie Spaanse muurschilderingen, knusse inrichting en (in de zomer) mooie patio. Volgens ons een goed moment om een bezoek te brengen en het team en de zaak beter te leren kennen. Wij spraken af met bedrijfsleider Toby, kok Maarten en assistent- bedrijfsleider Stan om te praten over Spanje, wijnen en vernieuwing.

Brede lach
Het eerste wat we zien is een hele brede lach, het is Toby die ons meteen  welkom heet. We gaan lekker zitten en krijgen meteen een lekker kopje koffie geserveerd. Er wordt al hard gewerkt om alles spik en span te krijgen voor de avond. Toby: ‘Het zijn drukke tijden voor ons, we zijn altijd lekker bezig’. Uiteindelijk zitten we met z’n vieren aan tafel en beginnen we te praten over wijnen. Op de bar staat een hele rij aan verschillende soorten wijnen. Wij wisten nog niet dat hier een heel avontuur bij hoort en Toby en Maarten beginnen enthousiast te vertellen.

Op avontuur in Spanje
De eigenaar van Me Gusta heeft in Spanje gewoond en gewerkt, zodoende kent hij de mooiste plekjes . Ook importeert hij Spaanse wijnen  en heeft Toby en Maarten meegenomen naar Spanje om op ontdekking te gaan door de wijde en spannende wereld van de Spaanse wijnen. ‘We hebben daar zoveel mogen proeven en leren, het zijn wijnen die echt uniek zijn’. Beide maken grote handgebaren om uit te leggen hoe sommige wijnen worden bereid. Kok Maarten was zelf natuurlijk ook benieuwd naar de tapas en dat was voor hem toch een beetje wennen. Maarten: ‘Het is echt heel anders daar. Hier wordt alles vers en op snelheid bereid, daar is alles heel relaxt en alles gaat heerlijk op zijn gemakje’. Ik kijk wat raar op en vraag hoe de service daar is. ‘De sfeer en kwaliteit zijn daar natuurlijk echt goed, maar de service die wij hier kennen is daar nergens te bekennen’ vertelt Toby serieus.

Nieuw jaar, nieuwe gerechten
Door al het praten over lekker eten en wijnen, hebben we wat trek gekregen. De kaart is helemaal vernieuwd en verschillende gerechten zijn toegevoegd. Maarten begint te praten over een heerlijk stoofpotje, heek, een stevige witvis en puntpaprika’s met pijnboompitjes. Zo’n kaart kan soms wat indrukwekkend overkomen, wij vragen hen hoe ze nieuwe gasten helpen met hun tapas- beleving.

Stan vertelt dat ze nieuwe en vaste gasten altijd graag helpen. ‘We weten veel over de wijnen en het eten, het is altijd leuk als we iemand mogen verrassen met wijnen en tapas vertelt hij enthousiast. Het wordt steeds duidelijker dat service echt een belangrijk punt is en ze echt willen gaan voor de ultieme beleving. Het team, allemaal onder de vierentwintig jaar, weten veel over wijnen en zijn allemaal zelf fan van het eten. ‘Een keer kwam een Spaanse vrouw op bezoek en die maakte voor ons de estafado. We hebben dit recept mogen gebruiken en is nu ook te bestellen door de gasten!’.

Constant verbeteren
Al verschillende gerechtjes zijn op tafel gekomen en vele mooie verhalen worden verteld over de gerechten en de wijnen die er goed bij passen. Ik stel ze de vraag: Hoe gaat 2017 er voor Me Gusta uit zien. Er wordt meteen op gereageerd door Toby: ‘we zijn nog met zoveel nieuwe dingen bezig. Zo organiseren we binnenkort een bierproeverij en willen we nog meer zorgen dat de gast wordt verrast door een goede combi tussen wijnen en heerlijke tapas’.

Het jonge team van Me Gusta is duidelijk klaar om er een prachtig jaar van te maken. Na het proeven van heerlijke gerechtjes en wijnen gingen we voldaan en met mooie verhalen op zak op weg naar huis.

Meer info? Kijk dan op de website!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *