Muiterij bij D66- Oosterhout!?

© D66 Oosterhout

Gisteren werd een verwarrend persbericht verspreid dat fractievoorzitter Marleen Hemmer van D66- Oosterhout zal terug treden en dat fractielid Geeta Nanda haar taak zou overnemen. Later werd bekend dat Hemmer hier zich niet in kon vinden en dat het allemaal heel anders ligt. Is er sprake van een coup binnen de partij en hebben de fractieleden netjes en politiek correct gehandeld?

Het is al een flinke tijd geleden dat ik de pen in de hand heb genomen en heb geschreven over de aspecten van Oosterhout die mij soms dwars zitten, maar zo’n gebeurtenis als deze kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. In mijn ogen is er sprake van pure muiterij tegen de ‘kapitein’ Marleen Hemmer. De twee fractieleden hebben ,zonder overleg met het bestuur, ‘het schip’ overgenomen en besloten zelf de macht te pakken.

Was de zucht naar macht voor Nanda en Hooijmaijers zo groot dat ze net voordat de campagnestrijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van start gaat al de macht te grijpen? Het blijft een raadsel. Dat het niet allemaal clean is gegaan, dat is sowieso wel duidelijk. Na Mevrouw Hemmer te vragen voor een blik op de gebeurtenis werd vrij snel duidelijk dat ze geen commentaar wil geven. Wellicht wel het netste om te doen bij zo’n gebeurtenis.

Terwijl ik dit zit neer te pennen vraag ik me al te meer af hoe het zover kon komen. Dit moet het partijbestuur toch al van ver moeten zien aankomen dat deze twee fractieleden dit van plan waren? Het bestuur voelt zich in ieder geval gepasseerd en het is nog maar de vraag of Nanda lang mag blijven zitten. Want een ding is zeker: vrienden hebben ze zeker niet gemaakt.

Ik hoop ten harte dat de leden een goede argumentatie krijgen en er meer duidelijkheid komt over deze coup. Dit is in ieder geval een gebeurtenis die ik zeker nog op de voet zal volgen en wellicht zal ik de pen wederom oppakken om er mijn mening over te geven. Tot de volgende!

The Watcher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *