Duidelijkheid na ‘coup’ bij D66: Marleen Hemmer wordt lijsttrekker

Afgelopen woensdag is op  de ledenvergadering van D66 de nieuwe lijsttrekker bekend gemaakt. Met een meerderheid aan stemmen hebben de leden Marleen Hemmer gekozen om deze rol voor D66 Oosterhout te gaan vervullen. Zij is de lijsttrekker met bijna 74% van de stemmen en wist daarmee de andere kandidaten achter zich te laten. De uitslag volgt op een roerige periode binnen D66 Oosterhout.

In de vergadering is Marleen alle steun toegezegd door de leden, nu én in de voorbereidingen op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen maart volgend jaar. “Het is fijn om de steun van de leden te hebben en ik zal hen niet teleurstellen. Belangrijke thema’s als duurzaamheid, politieke vernieuwing, jeugdzorg en de inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, zijn zaken waar D66 het verschil maakt. Mensen willen geen loze beloften en geen partij die alleen uitspraken voor de bühne doet. De inwoners willen een serieuze partij die voor hun belangen opkomt als het nodig is. De mensen verwachten van de politiek dat het zorgvuldig omgaat met hun geld en niet alleen uitspraken doet om mensen naar de mond te praten of in de krant te komen. D66 is voor mij zo’n partij. Daarnaast gaat D66 mee met zijn tijd door niet vast te houden aan oude idealen maar in te zetten op wat werkt. Ik ben er trots op lid te zijn van die partij en nog trotser dat zij mij nu vragen lijsttrekker te zijn. Ik zal me inzetten voor het belang van de gemeente Oosterhout zodat de leden van D66 Oosterhout maar ook de andere inwoners van Oosteind, Dorst, Den Hout en Oosterhout, trots op mij kunnen zijn” aldus Marleen Hemmer.

D66-Coup niet geslaagd 
Onlangs was er een zogenoemde ‘coup’ bij D66: Geeta Nanda-Mangon en Maarten Hooijmaijers wilden niet meer dat Marleen Hemmer de fractievoorzitter was. Het lijkt er op dat de leden van D66 deze keuze niet hebben onderschreven: Geeta Nanda-Mangon en Maarten Hooijmaijers waren tevens kandidaat lijsttrekker en behaalden respectievelijk 6,5% en 0% van de stemmen.

Marleen Hemmer is sinds 2014 lid van de gemeenteraad, zij nam het fractievoorzitterschap over van Maarten Velds.  In het dagelijks leven is zij vestigingsmanager voor uitzendbureau Olympia.

Een gedachte over “Duidelijkheid na ‘coup’ bij D66: Marleen Hemmer wordt lijsttrekker

 • 30 juni 2017 om 20:25
  Permalink

  Helemaal Top!

  Marleen, succes!

  Groet,
  Wim van Neutegem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *