[Vakantiecolumn] De logica van tegenwoordig

© 2R Development
Ik zit weer in de bus richting Breda. Dit keer is dit mijn eindbestemming in plaats van Roosendaal. Ik ben niet meer werkzaam bij jeugdzorg maar wel werkzaam ergens anders ! Als student moet je toch wat bijverdienen en nu heb ik gekozen om dat in de horeca te bewerkstelligen. Ik kijk naar mijn lievelingsskinnyjean en bedenk me dat ik deze maar moet bekronen tot enige echte werkbroek, want het zit al vol aiolie vlekken. In la cubanita is dit goedje onmisbaar. Familie knots in cuba: aiolievlek hieeeer, aiolievlek daaaaar. Maar ik ben er happy mee. Vakantie 2017 staat voor mij in het teken van aiolievlek ken en cocktails. Ik werk veel in la cubanita en ga niet op vakantie, maar de sfeer daar doet me soms even het waanbeeld voor dat ik écht in cuba zit, al ben ik daar nog nooit geweest.
Verder struin ik wat rond in Oosterhout en nu ik daar meer tijd voor heb gaan bepaalde dingen je opvallen.
Neem nou dit fenomeen: ik doe feestcommissie inkopen, geheel vrijwillig. Helaas begint het pijpenstelen te regenen. Ik kijk beteuterd naar boven met mijn zieligste gezicht richting boze wolken, hopend dat ze medelijden krijgen en hun vochtig vloeisel eens inhouden. Zelf heb ik geen paraplu in het bezit want ik ben ‘vet skirr’ (voor de veertig plussers: platzak).
Maar ik tref iets ironisch: boven mij hangen honderden paraplu’s aan een dunne kabel, bungelend in allerlei soorten kleuren, op een hoogte waar iemand van 2 meter nét niet bij kan. Eigenlijk honderden in het vizier maar geen een die functioneel gebruikt kan worden. De volgende dag : Ik wil mijn veel te vette frietje oorlog weggooien, naja de restanten. Tref ik een prullenbak met twee gaten die het grote gat hebben vernauwd tot een vierkantje en een rondje waar mijn frietje oorlog niet eens doorheen past !! Op een of andere manier hoor ik bij dit soort klaagzangen een stemmetje in mijn hoofd van de burgermeester die zegt : tja, logisch! Logisch ?! Weet je wat logisch is ? Dat je pleuris chagrijnig wordt als je honderd paraplu’s boven je hoofd ziet hangen en onder tussen lekker natregend en dat je je frietrestanten op de grond flikkert als de prullenbak niet toegankelijk is voor afval met een doorsnede groter dan 2 centimeter! Oké.. ademhalen.
Weet je wat ook ‘logisch’ is? Dat onze nieuwe k3 een nieuwe hit heeft gelanceerd genaamd: pina colada. Pina colada, hmmm, een cocktail is ’t niet ? En lieve k3-tjes, wat is jullie doelgroep? Hmmm? Onder de 18 hè? In België kan de alcoholgrens dan wel op 16 liggen maar hé, jullie fans zijn net zindelijk !

Wij leven in een wereld waar logica niet meer de leidende factor hoeft te zijn en de functionaliteit van iets vervangen wordt door disfunctionaliteit. In een gletsjer hangen en ondertussen je leven riskeren of je mobieltje om een hand uit te steken en een vette vlog te maken over je life experience, een lekkere bodylotion gebruiken waar limonene en citronell inzit wat eigelijk gewoon staalontvetter blijkt te zijn (goed hoor, voor je droge huid), denken dat icetea beter is dan cola, denken dat tomatensaus uit een potje groeit terwijl je het toch echt zelf kan maken (dit alleen voor de Hollanders onder ons),…. weet je wat ? Vakantiegangers die deze column lezen: ik vraag jullie om deze keer een actieve rol in te nemen. Mochten jullie nog meer verschijnselen weten die als “logisch’ worden beschouwd maar het eigenlijk niet zijn, post hieronder een reactie! Hebben we weer wat te doen in de vakantie….

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *