[COLUMN] Langzaam

© 2R Development
Iets wat we denk ik deze zomer allemaal onbewust met elkaar gemeen hadden: het al de gehele vakantie het liedje Despacito in je hoofd hebben. Zonder dat ik het doorheb speel ik dit nummer de ganzer dag af in mijn hoofd en ontglipt er af en toe een “despacito” uit mijn mond. Als ik mezelf hiervan bewust maak doe ik mijn best een ander liedje in mijn hoofd te krijgen en als dat dan eindelijk is gelukt, hoor ik wel weer de song in de Albert heijn tijdens het winkelen of hoor ik een fluitversie van een voorbijganger. Ach, muziek maakt het leven wel vrolijker. Weet je wat grappig is? Despacito neuriën tijdens een college of tijdens je werk en dan aan het eind van de dag kijken wie het nog steeds in zijn hoofd heeft en het ongemerkt begint te neuriën. Dit is ook hilarisch met het welbekende efteling liedje of de kabouterplop-dans.
Heel deze zomer staat dus in het teken van “despacito”, maar echt, nog meer dan je denkt ! Despacito betekent namelijk: langzaam ! De zanger zingt “langzaam kus ik je …blabla (heel veel kwijl ..) maar wel langzaam”.
Deze zomer is nog meer “despacito” aangezien het heerlijke weer toch echt begint te komen, maar wel nu iedereen weer start met werken of school. Toch is het erg aangenaam hoor, dat heerlijke zonnetje en die warme temperaturen waar je een heerlijk bruin kleurtje van krijgt. Weg met de zelfbruiner! Wie had dat nog gedacht… Despacito… dat hebben de wespenkonigingen ook tegen hun volk gezegd. Jongens, doe dit jaar maar ‘despacito’; doe nog een extra siesta ofzo en kom dan maar langzaam naar buiten.. Deze zomer nog maar twee wespen gezien. Twee ! Dat is zo super uniek. Maar die kunnen niet wegblijven . Wedden dat deze zwaarddragers over een paar weken heerlijk om je cocktail heen zwermen ?
Despacito maar zeker zal de komende tijd toch wel een formatie komen ? Daar heb ik trouwens ook lang niet meer van gehoord. De politicus zijn denk ik lekker op vakantie. Wedden dat dat al neuriend gebeurt op despacito? En mensen, even naar ons gezellige storpje: ik ben een beetje bang dat de Oosterhoutse kermis ‘despacito’ maar zeker zal verdwijnen… wat is deze ingekrompen dit jaar. Sonja Bakker zou dit ook over de grens vinden gaan. Toch trok het nog steeds trouwe bezoekers. De welbekende moeders met te korte rokjes aan en lippotlood als beste vriend, die een kinderwagen voortstuwen met veel te jonge kindjes met tutu ’s aan, vechtend tegen de slaap. En vaders met iets te strakke neonkleurige t-shirts die nog liever die knuffel willen hengelen dan hun kindje waar het zogenaamd voor bedoeld is. Ach, ‘despacito’ veranderen dingen, maar mijn ervaring is dat er altijd dingen voor in de plaats komen die wennen. Despacito. 🙂

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *