[NIEUWS] D66 Oosterhout maakt kieslijst bekend

D66 Oosterhout heeft de definitieve kieslijst gepubliceerd waarmee de partij ten strijde trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De lijst bevat veel nieuwe namen en vertegenwoordigt bovendien verschillende lagen van de bevolking in de gemeente Oosterhout. Kennis op allerlei dossiers is gewaarborgd.

D66 laat een nieuw geluid horen. Achter de al eerder gekozen lijsttrekker Marleen Hemmer staan zeven gezichten die nieuw zijn in de politiek. “Dat we in Oosterhout deze lijst hebben maakt me echt trots. We hebben als D66 Oosterhout een mooi divers team met topmensen. Ik ga met vertrouwen en positief de verkiezingen tegemoet”, vertelt Hemmer blij.

Totstandkoming

De lijst is vastgesteld via een digitale stemming door de leden van de Oosterhoutse D66-afdeling. Eerder werd door een onafhankelijke commissie een advieslijst samengesteld. De afdelingsleden konden bij het stemmen zelf een rangschikking maken. Op basis van die stemmen is de definitieve volgorde bepaald.

Gevarieerd

Bij de personen die zich verkiesbaar stellen is veel ervaring op verschillende gebieden terug te vinden. Rob Schuurmans (2) is conrector op het Mgr. Frencken College. Bianca den Outer (3) vertegenwoordigt haar eigen bedrijf als adviseur overheid en zorg. Guus Beenhakker (4) zet zich in voor de natuur en heeft als campingeigenaar zitting in het toeristisch platform in Oosterhout. Theo van Drunen (5) zet zich in voor de minima in de samenleving en heeft een achtergrond in de ICT en het onderwijs. Ruben de Jong (6) kent zijn weg in het onderwijs en is een gedreven motivator. Voormalig Kloekbaas René van Bijnen (7) kent Oosterhout door en door en weet de burger goed te bereiken. Hans Beerens (8) heeft lang in het gemeentelijke apparaat gewerkt en is betrokken bij veel verenigingen.

Burger betrekken

Het bereiken van de burger vindt D66 belangrijk. Dat blijkt al uit de maandelijkse Kletscafés die de partij organiseert over onderwerpen die belangrijk zijn voor Oosterhout. Ook trekken de kersverse partijgezichten om de week de gemeente door met een herkenbare bouwkeet onder de slogan ‘D66 maakt er werk van’. Om te beginnen om u als burger te bereiken.

Zetels

Op dit moment heeft D66 twee zetels in de gemeenteraad. Naast fractieleider en lijsttrekker Hemmer vertegenwoordigt ook Mark van Barschot de partij. Van Barschot staat voor de volgende raadsperiode op eigen verzoek niet opnieuw op een verkiesbare plaats.

Lijst

De definitieve lijst ziet er als volgt uit:

 

 1. Marleen Hemmer
 2. Rob Schuurmans
 3. Bianca den Outer
 4. Guus Beenhakker
 5. Theo van Drunen
 6. Ruben de Jong
 7. René van Bijnen
 8. Hans Beerens
 9. Marinus Hoorntje
 10. Brian Versaevel
 11. Antoine Verkooijen
 12. Johan Datema
 13. Willy van Zelst
 14. Janny van der Wal
 15. Mark van Barschot
 16. Alfred Volkers
 17. Ger Dullens
 18. Willem van Zelst
 19. Leontien Helfferich-van der Kleij
 20. Rinske Verhoef-Bouwknegt

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *