Zoldertejater bestaat 70 jaar: ‘We zijn nog steeds lekker jong en fris’

Zoldertejater
V.l.n.r. Ramon Boers en Martin Beuker

Het is woensdagavond en het is druk in de Pannehoef. Je ziet in de wandelgangen verschillende sprookjesfiguren langskomen en in de grote zaal staat een heel decor klaar. Zoldertejater heeft weer flink uitgepakt, maar gaan vanwege het 70 jarig bestaan nog een stapje verder. We spreken af met Ramon Boers en Martin beuker: twee leden van dit gezelschap en twee heren met ruime toneelervaring.

Ramon is al 12 jaar lid en Martin is al 21 jaar lid. Ramon is binnengewandeld nadat een vriendje van de basisschool lid werd en Martin door dat de oud- voorzitter op zijn middelbare- school de musicals en toneelstukken regelden. Beiden beginnen meteen te glunderen als ze het over Zoldertejater hebben. ‘Het is een hechte groep he?’ vraag ik ze. Martin antwoord scherp: ‘Iedereen weet meer van me dan mijn beste vrienden, maar ze komen niet op mijn verjaardag taart eten’. Ramon vult Martin aan: ‘Het gaat echt om vertrouwen’. Het is volgens de heren belangrijk dat elke toneelspeler zich veilig voelt op het toneel en dan moet je wel je tegenspelers vertrouwen.

We praten verder over de show Lang&Gelukkig die zaterdag en zondag in Theater De Bussel wordt gespeeld. ‘Het wordt een grote beleving. Er zullen 48 spelers mee doen, binnen en buiten het theater’ zegt Ramon enthousiast. Het wordt een show waar je dus letterlijk vanaf het moment dat je de auto parkeert tot het moment dat je de auto instapt wordt entertaint.

De show zelf bevat aparte verhaallijnen, onverwachte momenten. Verschillende sprookjes gaan elkaar tegenkomen en hebben allemaal een andere draai gekregen. De bezoekers staat dus een groot avontuur te wachten besluit ik. ‘De bezoekers zullen echt de show ingezogen worden’ zegt Martin uitbeeldend.

We horen een hard geroep. De repetities gaan nu echt beginnen. Met het vertrouwen zit het wel goed: de spelers staan nu al vol passie te spelen. Het is nu al genieten om naar deze voorstelling te kijken zelfs met alle lampen aan en zonder de volledige kostuums en make up.

Er zijn voor de zaterdag en zondag nog enkele kaarten te koop via www.theaterdebussel.nl. Verder geven we morgen kaarten weg voor de show van zondag! Dus let goed op!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *