[NIEUW] De Vrijheid is terug, en hoe!

Bart Janssen in de Vrijheid
Bart Janssen achter de bar bij de Vrijheid.

Is het jou ook al opgevallen? In het mooie pand op de Heuvel is de Vrijheid terug gekeerd. Het pand was hiervoor bezet door onder andere Heuvel13 en Mister Spaghetti. Niels Janssen (eigenaar restaurant Klinkers) en Bart Janssen (geen familie) besloten de handen ineen te slaan en het succesvolle De Vrijheid terug te brengen. Wij gingen op kennismakingsgesprek met eigenaar Bart.

Huiselijke en gezellige sfeer
Het is al aardig druk, vele bezoekers komen hier voor een gezellige lunch. We zitten met Bart aan een van de lange tafels met een goed kop koffie. Op de grond liggen vintage kleedjes en aan de muur hangen grote doeken met stillevens. Onze eerste vraag is een vrij logische: waarom de Vrijheid? Bart begint te lachen. ‘Als je over dit prachtige en unieke pand praat, dan hoor je altijd De Vrijheid vallen. Wij vonden het een goed plan om deze plek in ere te herstellen en onder deze naam te gaan werken. Je kan bij Bart terecht voor de klassieke Franse keuken, met mixen van vele andere culturen en keukens. Verder staat het Bourgondische voorop. ‘Iedereen is welkom om te genieten van goed eten en drinken voor vooral goede prijzen.’

Nieuwe manier van service
Bart begint te vertellen over de manier van service leveren. ‘Snelheid’ wordt steeds belangrijker. Gasten verschillen veel in hoe snel ze hun gerecht op tafel willen hebben. Sommige willen na een uur klaar zijn, anderen na drie uur dineren. Het is dan zo belangrijk om ze daarin te voorzien en alle gasten met een goed gevoel naar huis te laten gaan’. In 2012 schreef Misset Horeca al over de verschillende soorten eters. Die verdienen allemaal even veel aandacht en waardering zegt Bart met een serieuze blik. In het restaurant kan je tevens aangeven welke dieet je volgt en welke allergieën je hebt. ‘Het moet een standaard worden in elk restaurant dat elke gast lekker kan genieten en niet bang moet zijn dat er niks op de kaart staat’.

Goede reacties
De reacties zijn lovend. ‘Het is natuurlijk even wennen voor sommige gasten (die de Vrijheid goed kenden), maar zij zijn allemaal snel om. Wij krijgen goede reacties over onze gerechten en sfeer. Dat doet ons als nieuw restaurant heel goed!. Bart begint te stralen. Hij vertelt dat hij de komende tijd zich ook meer bezig wilt houden met nieuwe horeca trends en de beleving nog meer wilt vormgeven. Wat ons betreft goede idealen om te volgen!

Ben jij er al geweest? Laat in de reacties weten wat je er van vondt. Voor meer info kan je op de website kijken van De Vrijheid. 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *