[VERKEER] Opening rups en vlinder op weg in Vlindervallei

Wethouder Marian Witte opent samen met de kinderen de schilderingen op de weg – © Kaj Moerenhout Media

Afgelopen zaterdag was het Burendag, zo ook in de Vlindervallei. Alles was aanwezig: spingkussen, schmink en wethouder Marian Witte van verkeer opende de nieuwe verkeersvertragende schilderingen op de weg. 

In de Vlindervallei wordt hard door de straat gereden en de bewoners wilden daar iets tegen doen. Zo kwam het idee om een schildering op de weg te zetten in de Parelmoervlinder, bij de speeltuin. Het is volgens de bewoners belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen en niet geschept worden door een te hard rijdende auto.

Naast de schilderingen worden vlaggen en stickers geplakt met het 30km p/u bordje erop. Er is veel vertrouwen dat dit een positief effect heeft en zal zorgen voor meer veiligheid in de wijk. De kinderen hadden in ieder geval al een leuke dag en hadden zelfs de eer om samen met de wethouder het lintje door te knippen!

 

 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *