[POLITIEK] De eerste maanden van wethouder Clemens Piena

Wethouder Clemens Piena
Wethouder Clemens Piena – © 2R Development

Sinds de verkiezingen in maart heeft Gemeentebelangen twee wethouders in het college zitten. Eén daarvan is nieuw: Clemens Piena, een ervaren raadslid. Het is alweer een tijd geleden dat er een ‘groentje’ in het college kwam te zitten en wij besloten bij Clemens langs te gaan voor een kop koffie.

Clemens zijn kantoor is nog wat kaal, er hangen al wat foto’s en een schilderij. De secretaresse geeft ons een kop koffie en ik kijk wat rond. Er valt meteen wat op: een groot Feyenoord bord. ‘Gekregen van een oud- collega, ik zat vroeger vaak in het stadion. Ik ben een echte sportliefhebber’. Hij gaat wat naar achter zitten, afwachtend naar de eerste vraag.

Ik kijk hem aan. De eerste vraag die ik had voorbereid is een simpele: hoe gaat het met je? Hij lacht: ‘Pittig, het is echt inkomen. Ik was al redelijk wat gewend, maar dit is toch een tikkeltje extra doorzetten. Je moet over elk onderwerp mee kunnen denken, dat is zwaar, maar het triggert ook om je echt te verdiepen’. Clemens vertelt dat hij ook geholpen werd door de andere wethouders die al een tijdje de titel mogen dragen. ‘Iedereen helpt elkaar en er is echt een goede samenwerking ontstaan. Natuurlijk kan je discussies hebben door de verschillende idealen, maar dat zorgt ook op het eind voor een sterkere band en goede doordachte oplossingen’.

Een warm bad dus. Zijn er ook onderwerpen die je al een beetje kopzorgen heeft gegeven? Een serieuze blik verschijnt. ‘Nog geen echte kopzorgen, maar de ORTS is er een waar veel aandacht naartoe gaat. Er moeten goede afspraken komen en we moeten goed gaan kijken naar wat de mogelijkheden zijn’. De ORTS staat vanavond op de planning in de gemeenteraad. Er wordt gestemd over het voorstel van het college om een extra financiële bijdrage te geven aan de Oosterhoutse Radio Televisie Stichting. Wel te verstaan 18.000 euro dit jaar en nog eens 46.000 euro volgend jaar.

Door zulke onderwerpen als hierboven wordt er nogal wat zitvlees aangemaakt in de kantoren. Hoe blijft wethouder Piena precies fit? Zeker als de planningen al zo propje vol zitten. ‘Om 7u in de ochtend ga ik sporten, dat doe ik meerdere keren per week. Daarna breng ik de kinderen weg naar school en dan begint de dag hiér op het gemeentehuis.’ Hij vertelt verder dat het vaak voorkomt dat de wethouders soms best veel aankomen door alle activiteiten met diners en borrels. ‘Op mijn voeding letten is heel belangrijk: Niet te veel koffie en voldoende fruit eten.

Ik kijk naar mijn koffie. Bijna op. Tijd om het interview af te sluiten met een laatste doordringende vraag: Wat wil je als wethouder nog bereiken? De passie voor de gemeente straalt van zijn gezicht. Clemens: ‘Het mooiste zou zijn als we nog meer gaan samenwerken in onze mooie stad, door onze grootte is zoveel mogelijk. Ik wil bereiken dat over drie jaar in Oosterhout veel meer samenwerkingen zijn. De gemeente staat daarin altijd open om te helpen’.

Met veel blaadjes volgeschreven is het tijd om het gemeentehuis te verlaten. Vanavond wordt besloten over de ORTS en kunt u wethouder Piena (Zorg en Welzijn, Cultuur en Media, Buitenruimte en ICT en datamanagement) namens het college in actie zien. Binnenkort gaan we langs bij andere wethouders om hun verhaal te horen. 

De raadsvergadering begint vanavond 23 oktober om 19:30.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “[POLITIEK] De eerste maanden van wethouder Clemens Piena

  • 26 september 2019 om 17:46
    Permalink

    Welke kennis brengt deze wethouder mee?
    Wat is zijn opleiding.
    Dat is interessant voor de ingezetenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *