[RAAD] Dit staat er op de planning vanavond!

Bron: Wovox.com

Elke maand vergaderen de raadsleden van Oosterhout in het gemeentehuis over verschillende onderwerpen die spelen in onze gemeente. Wij lichten even toe waarover deze keer wordt gepraat en besloten.

Toekomstvisie
Als eerste grote onderwerp is de Toekomstvisie Oosterhout 2030 aan de beurt. De gemeentewebsite beschrijft het als volgt: De toekomstvisie is het gemeenschappelijk gedragen beeld van, en geeft richting aan, de ontwikkeling van de gemeente Oosterhout op de middellange termijn. Oftewel: Het college heeft met behulp van verschillende Oosterhouters op papier gezet hoe Oosterhout er uit zou moeten komen te zien in 2030 en hoe dit behaald kan worden.

Einde lokale omroep?
Als tweede onderwerp staat de toekomst van de lokale omroep centraal. Ook wel bekend als de ORTS. Zij brengen al sinds mensenheugenis het nieuws, maken programma’s en geef Oosterhoutse talenten een podium. De laatste jaren zit de omroep in een flinke dip, financieel en creatief. De omroep zegt dat het niet meer haalbaar is om overeind te blijven met de huidige financiële bijdrage en daarom ook in kwaliteit wat hebben moeten verlagen.

Al enkele keren hebben ze meer geld ontvangen en hun zendmachtiging loopt tot 2020. Het college wil de ORTS overeind houden door nu 18.000 euro op hun rekening te storten en in 2019 nog eens 46.000 euro. De ORTS had gehoopt om meer geld, maar hadden een soort van ‘pech’. De raad moet besluiten of ze ook daadwerkelijk dit geld krijgen en het einde van het jaar gaan halen. Heeft de potentie in de raad een spektakel te worden, popcorn mag helaas niet naar binnen.

(Aanstaande zondag om 13:00 is er een kletscafé in De Bussel over het nut van de lokale omroep. Onze presentator en hoofdredacteur Roland Rutten zal in het panel plaats nemen om hierover te spreken).

Parkeerbelasting
Als laatst wordt er gestemd over de parkeertarieven. Dat is nu 1.90 euro per uur, maar het college stelt voor dit te verlagen naar 1,50 euro per uur. Verder wordt er gesproken over verhoging van de parkeervergunningen (met uitzondering van de kraskaart) en verhoging van het tarief voor de naheffingsaanslag tot € 62,70

De vergadering begint om 19:30. Je kan gewoon binnenlopen en plaats nemen op de tribune en luisteren naar de debatten en discussies over bovenstaande onderwerpen. 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *