Oosterhoutse brandweer zoekt dronepiloot!

Dronepiloot in actie – Bron: screenshot YouTube Omroep Brabant

Hou jij van avontuur en drones? Dan is er nu een mooie vacature beschikbaar bij de Oosterhoutse Brandweer! De brandweer Midden- en West-Brabant wil met een professioneel droneteam namelijk op korte termijn gaan voldoen aan de landelijk visie op drones. Eén van de eerste stappen op weg daar naartoe is het opleiden van voldoende piloten ovoor de toekomst. Reden dat ze een dronepiloot zoeken.

Het droneteam is gestationeerd in de brandweerkazerne van Oosterhout en wordt aangestuurd door het Afdelingshoofd Repressie van brandweercluster Noord. Het team bestaat – naast piloten – uit ondersteunende medewerkers, namelijk waarnemers en sensorbedieners.

Het droneteam wordt vooralsnog ingezet voor/gealarmeerd bij incidenten die voldoen aan de wettelijke taakstelling van de brandweer, brandonderzoeken en oefeningen. In die gevallen moet het 24/7 – bij voorkeur binnen één uur – ter plaatse kunnen zijn binnen het volledige geografische gebied van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Op de website van de brandweer staat dat je kunt solliciteren tot en met 8 februari. Meer informatie is te vinden op de website van de brandweer

Omroep Brabant maakte eerder een rapportage over het droneteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *