Satire: Oosterhoutse Popverbranding wordt mogelijk naar Breda verplaatst

OOSTERHOUT – Witte rook. Het besluit is genomen: de Popverbranding wordt in de huidige vorm niet meer geschikt geacht. Breda wil deze afsluiter in huidige vorm van Oosterhout wel overnemen. Hieraan zitten wel voorwaarden verbonden: de pop moet een verwijzing zijn naar Tilburgse figuren of voetbalhelden. “Hartverwarmend dit initiatief,” aldus de fractievoorzitter van de Oosterhoutse Populistische Partij.

Popverbranding Oosterhout – Bron OokvanWosterhout

Wegens de Brexit en de onrust door het vreugdevuur in Den Haag heeft de gemeente besloten om de popverbranding in huidige vorm ‘te kielhalen’. Hiermee willen ze voorkomen een politiek statement te maken naar zowel de Britten als de bureaucraten in Den Haag. Het fenomeen “leek teveel op de Guy Fawkes verbranding”. Over het vreugdevuur in Den Haag is niet gesproken, uit angst voor politieke represailles.

Oosterhoutse culturele ondernemers denken erover na om een musical à la Mary Poppins over de pop te maken. “Volgens mij is dit concept in lokale vorm erg populair”, aldus een popcornketen die geen vertrouwen meer heeft in de dalende filmindustrie en de musical wil exploiteren. Kabouter Pop bleek ook al een succes. Het nieuws gaat als een lopend vuurtje.

Het is onduidelijk of Breda ook interesse heeft om de vuurwerkshow van Oosterhout over te nemen, nu alles toch stadsregionaal wordt opgepakt. Stichting Vrienden van de Baronie gaf geen respons.

Disclaimer
Het bovenstaande artikel is geschreven als satire, een vorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek wordt gegeven. De inhoud moet dus niet te serieus genomen worden. Meer over satire vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *