Verkeersovertreder bezig met drugstransport

Een 22jarige man uit Tiel is vrijdagmiddag tijdens een politiecontrole op een parkeerplaats langs de A-59 aangehouden ter zake drugsbezit. In zijn auto lag een tas met 1051 gram hennep. Ook had hij zes pakketjes cocaïne bij zich. Hij werd door een agent aan de kant gezet omdat hij in zijn auto niet handsfree belde en daarvoor een bekeuring wilde geven.

Een politieman reed vrijdag 8 maart 2019 omstreeks 14.00 uur in zijn surveillanceauto over de A-59, vanuit Made in de richting van knooppunt Hooipolder. Hij zag een slingerende auto voor hem die zeer kort achter een vrachtauto reed. Hij ging naast deze auto rijden en zag dat de bestuurder een mobiele telefoon in zijn rechterhand had en voorover bukte om hier kennelijk naar te kijken,. De diender besloot deze automobilist aan de kant te zetten en een bekeuring te geven. Hij gaf daarom met zijn transparant een volgteken. Daaraan voldeed de automobilist  Ze reden beiden de parkeerplaats de Hespelaar bij het tankstation op.

Tijdens het bekeuringsgesprek rook de politieman een sterke henneplucht vanuit de auto.  Hierop doorzocht hij het voertuig. Achter het bestuurdersportier lag een tas met daarin ruim een kilo hennep. Hierop is de bestuurder aangehouden ter zake de Opiumwet. Verder lag in de kofferbak een doos met 20 kilo residu van cafeïne dat soms als versnijdingsmiddel voor cocaïne gebruikt wordt. In kleding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *