3D-aangifteloket nu ook in Oosterhout

Vanaf maandag 13 mei 2019 neemt de politie in het politiebureau aan het Europark 21 in Oosterhout ook 3D-aangifte op. Burgers kunnen daarvoor via 0900-8844 een afspraak maken.

Slachtoffers van een misdrijf kunnen via 0900-8844 een afspraak maken om indien gewenst aangifte via de telefoon of via het 3D aangifteloket te doen. In het 3D-aangifteloket doet de aangever via een beeldscherm in persoon aangifte bij een politiemedewerker die op een andere locatie zit. Deze medewerker opent op afstand de deur, zet het scherm aan en maakt de aangifte op. Met een camera kan ook een legitimatiebewijs worden gescand. De aangifte wordt later thuis gestuurd. Het loket is tussen 08.00 en 22.00 uur beschikbaar. Andere manieren om aangifte te doen zijn via internet, persoonlijk aan het bureau of thuis.

Hoe werkt het?

Aangifte doen van een eenvoudig misdrijf met onbekende dader gaat via Politie.nl. De politie werkt met DigiD èn een zogeheten sms controle als extra beveiliging. Met deze extra beveiliging zijn de gegevens veilig. Veel Nederlanders hebben al DigiD. Het aanvragen duurt het drie dagen. Daarna moet de controle via sms vanuit het DigiD-account ingesteld worden en dat kost ook drie dagen. Of download de DigiD-App. Het is handig om dit vooraf te regelen, zodat aangevers direct aangifte kunnen doen.

Aangifte via Internet

Als er vermoedens zijn wie het misdrijf gepleegd heeft, of als het gaat om een ernstig delict, bel dan 0900-8844 om een afspraak te maken. Onze medewerkers bespreken de zaak vooraf door. Zo kan ook een tuchtcollege of het meldpunt Anti-Discriminatie helpen om een probleem op te lossen.

Aangifte van zwaardere zaken of met bekende dader

Iedere aangever heeft rechten. Dit is binnen Europa geregeld. Het gaat bijvoorbeeld over het recht op een tolk of recht op contact met de verdachte. Bel bij twijfel altijd naar 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *