Breda, Oosterhout, Baarle-Nassau, Boxtel – Overval en zware mishandeling in Bureau Brabant

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 6 mei hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder een ernstige mishandeling van een fietser in Breda. Hiernaast werden zowel Oosterhout als in Boxtel met een gestolen bankpas geld opgenomen. Ook tonen wij een reconstructie van een gewapende overval op cafetaria ‘Het Engeltje’ in Baarle-Nassau. En de daders? Die staan op beeld!

Op zaterdag 2 maart 2019 fietste een 63-jarige man samen met twee vrienden over de Minderbroedersstraat in Breda. Ze passeren in deze smalle straat een scooter met twee mannen. Die rijden opzettelijk tegen de fiets van de man aan. De man pikt dat niet en trekt een jongen van de scooter af om verhaal te halen. Dan loopt het uit de hand. De man wordt door de twee scooterrijders mishandeld waarna zij vluchten, de wijk Fellenoord in.

Zware mishandeling van fietser in Breda

Een hoogbejaarde vrouw (89) werd donderdag 27 december vorig jaar het slachtoffer van een man die zich voordeed als postbezorger. Zo kwam hij een appartement in verzorgingshuis Oosterheem in Oosterhout binnen. Medewerkers vertrouwden het niet en wilden zijn legitimatie zien. Toen ze met hem meeliepen naar de bus, die zogenaamd ergens stond, zette hij het op een lopen. De jongen, niet ouder dan 18 geschat, was razendsnel. Dat bleek ook toen er binnen no-time 8000 euro van de rekening van de oude dame was gestolen.

 

Duizenden euro’s gestolen van bejaarde door nepbezorger

Na een inbraak in een woning aan de Jan van Brabantstraat in Boxtel, werd er diezelfde dag nog, op dinsdag 25 december, gepind met de zojuist gestolen pinpas. Een drietal staat in Boxtel met een gestolen pinpas te pinnen. En zij staan op beeld.

Pinnen met gestolen pas

Op zondag 24 februari 2019 vond er rond 20.50 uur een overval plaats op snackbar ‘Het Engeltje’ in Baarle-Nassau. De medewerker begon die avond met de voorbereidingen om af te sluiten. Dan komt een persoon met een bivakmuts binnen. Hij loopt rechtstreeks naar de kassa met een pistool, bedreigt de medewerker en rent even later met zijn buit naar de overkant van de straat. Hij stapt achterop een klaarstaande scooter en samen rijden ze weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *