Breda, Tilburg, Oosterhout, Eindhoven – Een ernstige mishandeling, diefstallen en een openlijke geweldpleging in Bureau Brabant

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 27 mei hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder een ernstige mishandeling tijdens een stapavond in Breda. Hiernaast een diefstal onder bedreiging van een mes in een winkel in Tilburg, een diefstal van een pinpas door een sluwe babbeltruc en een openlijke geweldpleging in Eindhoven.

Na een avond stappen lopen twee mannen (waaronder het latere slachtoffer) in de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari in Breda door het centrum van de stad. Als ze twee andere mannen tegen komen ontstaat er een woordenwisseling. Er ontstaat een vervelend sfeertje, maar er gebeurt dan nog niks. Het lijkt over te gaan en ze lopen verder. Nadat ze doorlopen, sluit een derde man zich bij het andere groepje aan. Even later gaat het helemaal mis.

Het hele stel loopt door tot op de Hoge Brug. Daar slaat de derde man (die er als laatste bij kwam) het slachtoffer ineens neer, uit het niets. Het slachtoffer moet per ambulance naar het ziekenhuis en kwam daar op de IC terecht. Hij bleek een scheurtje in zijn schedel, gekneusde hersenen en een bloeding in de hersenen te hebben opgelopen. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis, maar het is nog onduidelijk of hij helemaal zal herstellen.

Zware mishandeling na stapavond in Breda

Aan het begin van donderdagavond 1 november 2018 loopt een man het Kruidvat aan het Piusplein in Tilburg binnen. De man, met de grote capuchon met bont, ijkt een gewone klant die eenmaal bij de balie wat sigaretten komt kopen. Als hij moet betalen haalt hij, in plaats van geld, een mesje uit zijn zak. Hij zegt tegen de medewerkster dat ze niet achter hem aan moet komen, want anders… Met de sigaretten als buit is hij dan weer weg.

Winkeldiefstal onder bedreiging van mes in Tilburg

Een bewoner van een woning aan de Vliedberg werd maandag 24 december 2018 het slachtoffer van wel heel brutale dieven. En die diefstal was goed voorbereid. Eerst werd een oude mevrouw gebeld, waarna een dag later iemand langskwam met zogenaamd een pakketje. Het bleek een slimme truc om haar pas en pincode te bemachtigen.

In de woning werd haar gevraagd of zij een klein bedrag wilde pinnen. Achteraf kreeg zij haar eigen pinpas niet meer terug, maar een valse bankpas. Even later was de rekening van het slachtoffer binnen no-time leeg.

Diefstal pinpas na babbeltruc in Oosterhout

Van zaterdag op zondagnacht 7 april omstreeks 02.00 uur, heeft er op de Neckerspoel een mishandeling plaatsgevonden. Deze locatie ligt aan het station in het centrum van Eindhoven, dit is de standplaats voor bussen en taxi’s. Op de foto is de locatie zichtbaar waar het strafbare feit heeft plaatsgevonden.

Specifiek zijn we op zoek naar 2 taxi’s waaronder een grijze en een zwarte Mercedes. Maar ook andere getuige zijn zeker belangrijk in dit onderzoek.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *