Vanaf 12 augustus 2019 Bovensteweg afgesloten

Vanaf maandag 12 augustus gaat aannemer Heijmans van start met de eerste fase van de reconstructie N629/Bovensteweg. Deze eerste fase duurt tot maandag 9 september en wordt gecombineerd met renovatiewerkzaamheden in de tunnelbak onder de Pasteurlaan door. De Bovensteweg is deze gehele periode afgesloten vanaf de verkeerslichten bij de op- en afrit aan de westzijde van de A27 t/m de tunnelbak. Tijdens deze 4-weekse afsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de autosnelwegen A27 en A59 en via het Oosterhoutse hoofdwegennet.

Na deze eerste fase is de tunnelbak opgeknapt en van asfalt voorzien en is de Bovensteweg van en naar de A27 verbreed met 1 rijstrook en ligt ook daar asfalt.

De volgende fase betreft het gedeelte vanaf de westelijke op- en afrit A27 tot aan de verkeerslichten aan de oostzijde van de A27. Daar wordt een geheel nieuw tracé voor de N629 aangelegd tot aan de bocht in de Ekelstraat. Daarvoor wordt een extra viaduct over de A27 aangelegd en wordt een turbokluifrotonde gerealiseerd waar de N629 als doorgaande route met een viaduct overheen komt te liggen. Dit is t.p.v. de op- en afrit aan de oostzijde van de A27. Ook wordt er een begin gemaakt met de aanleg van een volledig vrijliggend fietspad vanaf Oosteind tot in de Kruidenbuurt in Oosterhout. En met de nieuwe carpoolplaats. Als laatste wordt de kruising bij Oosteind (Provinciale/Ter Horst) heringericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *