Gemaskerde dief steelt wiel van auto

Een 33-jarige Bredanaar is afgelopen nacht, mede dankzij een alerte getuige, door de politie op de Bovensteweg aangehouden als verdachte ter zake de APV, diefstal en vernieling. De man zou een wiel hebben weggenomen bij een garagebedrijf. Ook had hij inbrekersgereedschap bij zich. Hij bedekte tijdens het plegen van de diefstal zijn gezicht met een masker.

De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding dat bij een autodealer op de Boedingen een persoon rondliep met een masker op die zich daar verdacht zou ophouden. Terwijl de agenten onderweg waren gaf de melder door dat die persoon was vertrokken in een personenauto van het merk Peugeot. Twee agenten zagen de bedoelde auto hen op de Bovensteweg tegemoet komen. Ze keerden en gaven een stopteken. In de auto zat een 33-jarige Bredanaar, die geregistreerd staat als veelpleger.

Masker

Er werd in het voertuig inderdaad een masker en inbrekersgereedschap aangetroffen. Op de plek waar die man rondgelopen had stond een auto, een Volvo, waarvan het rechterachterwiel ontbrak. De auto rustte op de remschijf. Ook bleek het rechtervoorwiel beschadigd te zijn. Hierna werd de kofferbak open gemaakt waarin het ontvreemde wiel werd aangetroffen. Hierop is de bestuurder aangehouden. Hij blijkt onlangs schade te hebben gereden met zijn eigen auto en had daarvoor kennelijk een nieuw wiel nodig. Hij werd aangehouden terwijl hij reed in een leenauto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *