Wijkagenten en gemeentelijk handhavers houden pop-up spreekuur

Wijkagenten Yvonne Groeneveld en Sandra Visser houden vanaf vandaag elke 14 dagen op dinsdagmiddag een pop-up spreekuur in winkelcentrum Arkendonk, nabij het wijkgebouw. Ze doen dit samen met de gemeentelijk handhavers. Het spreekuur is van 13.00 tot 15.00 uur.

De wijkagenten en de gemeentelijk handhavers gaan samen ‘pop-uppen’, oftewel spreekuur houden waar het kan. Ze nemen een statafel mee, zetten de spreekuur vlag neer en vanaf dat moment is het ‘spreekuur’ geopend.

Vaker in gesprek

Door op deze manier spreekuur te houden, midden tussen de mensen, hopen de wijkagenten en de handhavers meer mensen te spreken en meer mensen de kans te bieden hun ei kwijt te kunnen over wijkproblematiek. Ze hoeven dan immers met hun vraag, opmerking, melding, informatie of zorgen niet bijv. de drempel van een politiebureau of gemeentehuis over. De wijkagenten en de handhavers pakken niet alle problemen zelf op, maar kunnen mensen, als dat nodig is, doorverwijzen naar de juiste instantie. Tijdens het pop-up spreekuur kan er geen aangifte worden gedaan, maar kunnen er wel zaken worden gemeld. Bij slecht weer, of als een onderwerp meer aandacht vraagt, kan het gesprek zich verplaatsen naar bijvoorbeeld activiteitencentrum Dommelbergen.

Spreekuur

In 2019 is er op de volgende dinsdagmiddagen tussen 13.00 en 15.00 uur pop-up spreekuur:
1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met wijkagenten Yvonne Groeneveld en/of Sandra Visser, telefoon 0900-8844 of Twitter: wa_oosterhout06.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *