Oosterhout / Etten-Leur – In een nacht twee mannen met recalcitrant gedrag aangehouden

De politie hield in de nacht van zaterdag 29 februari twee mannen aan, beide vertoonden recalcitrant gedrag. Bij de arrestatie van een 41-jarige uit Oosterhout waren agenten genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Een 46-jarige man uit Etten-Leur schold tijdens zijn aanhouding politiemensen uit.

Als agenten net voor middernacht op een melding van geluidsoverlast reageren, constateren zij dat de muziek vanuit een woning in de Dammenbuurt in Oosterhout zeer hard staat. De bewoner krijgt te horen dat hij het volume van de muziek zachter moet zetten. Ook wordt hem medegedeeld dat wanneer hij hier geen gehoor aan geeft, zijn geluidsinstallatie in beslag wordt genomen. Met deze mededeling is de man het niets eens, hij wordt agressief en scheldt de agenten uit. Hij probeert zijn aanhouding te belemmeren en agenten moeten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Tijdens het voervoer richting het cellencomplex volgen opnieuw beledigingen richting de agenten. 

Later op de avond is opnieuw een man recalcitrant richting de politie. Rond 01:30 uur zorgt een man voor overlast aan de Oude Bredaaseweg in Etten-Leur. Wanneer agenten ter plaatse komen, zien zij dat beveiligers van een horecagelegenheid de man in bedwang houden. Hij wordt geboeid en in het politievoertuig geplaatst. Gedurende de gehele rit richting het cellencomplex schreeuwt ook deze meneer beledigende opmerkingen richting de agenten.

Onacceptabel

Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *