Twee kaaiendonkers starten reddingsactie voor horeca vanwege niet doorgaan Carnaval

Logo ICV Ut Nieuwe Normaol

Duncan Buisman en Bas Caron zijn initiatiefnemers van interne carnavalsvereniging Ut Nieuwe Normaol. Hoewel het startschot van het Carnavalsseizoen zoals gewoonlijk op 11/11 is gegeven, zal het feest er dit jaar compleet anders uit gaan zien dan elke Carnavalsvierder gewend is. Meerdere plaatsen hebben al aangekondigd dat er geen (fysieke) Carnavalsactiviteiten zullen plaatsvinden.

I.C.V. Ut Nieuwe Normaol heeft daarom een crowdfunding campagne gestart om de horecazaken in Kaaiendonk maar ook in de rest van Carnaval-vierend Nederland te steunen. ‘’Horecazaken verdienen tijdens Carnaval gemiddeld 5 keer meer dan normaal en ze zijn afgelopen jaar al meer dan 40% van hun omzet misgelopen. Daarom wilde we ze een hart onder de riem steken”, meldt initiatiefnemer Bas Caron.

Initiatiefnemers Duncan Buisman en Bas Caron

‘’In ruil voor een donatie willen we de mensen iets teruggeven in de vorm van een online Carnavalsprogramma’’, vult Duncan aan. ‘’Drie dagen lang een fantastisch online programma, zodat mensen thuis toch het Carnavalsgevoel kunnen ervaren.’’ Beide initiatiefnemers zijn echte carnavalsvierders en staken de koppen bij elkaar om met een alternatief te komen voor het carnavalsfeest van 2021. Zo werd de reddingsactie, zoals beide heren het noemen, op papier gezet. “We zijn sinds 2020 begonnen met een gedeelde passie, namelijk muziek draaien. Hoe mooi is het dan om 2 passies te kunnen combineren waarbij we ook anderen van vermaak kunnen voorzien”, licht Duncan verder toe.

“De crowdfunding campagne willen we daarom zoveel mogelijk promoten, zodat we genoeg ophalen voor de 10.000 horecazaken die extra geraakt zullen worden deze Carnaval. Bij deze roepen we dan ook iedereen die zich – als individu, carnavalsvereniging of horeca – wilt aansluiten bij het initiatief, op om contact met ons op te nemen”, vervolgt Bas.

“We kunnen alvast vertellen dat we via een link iedere donateur willen laten inschakelen tijdens de carnavalsdagen om zodoende thuis van het feest te kunnen genieten. Wat er iedere dag op
het programma staat houden we nog even geheim”, laat Bas ons nog weten.

Volg I.C.V. Ut Nieuwe Normaol op internet of social media (Facebook en Instagram) om op de hoogte te blijven van alle vorderingen rondom deze reddingsactie! Of sluit je aan als mede Carnaval-redder door te doneren via https://www.geef.nl/nl/actie/help-de-horeca-met-icv-utnieuwenormaol/donateurs

Wij van Ook van Wosterhout, als Kaaiendonks Carnavals-medium bij uitstek, hebben alvast onze medewerking toegezegd om aandacht te geven aan dit initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *