Aanhouding en huiszoekingen na vluchtactie verdachte

Agenten hebben woensdag 10 februari 2021 een verdachte aangehouden die vluchtte voor de politie. Tijdens zijn vluchtpoging is hij gecrasht en daarna weggerend. Een dag eerder is dezelfde man ook al aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Woensdagochtend rond 09.45 uur zien agenten een 33-jarige verdachte uit Tilburg rijden op de Hoofseweg. Deze man zou vaker rijden zonder rijbewijs en de agenten besluiten dan ook om hem te controleren. De verdachte begint op de Van Duivenvoordestraat echter harder te rijden, haalt links in en raakt een andere auto. De agenten zetten de achtervolging in, wat door de sneeuw niet makkelijk is. Uiteindelijk belandt de verdachte ter hoogte van het viaduct Bovensteweg in een slip en rijd tegen een betonnen wand. De bestuurder stapt uit en rent weg. De agenten zetten de achtervolging te voet voort en weten de verdachte aan te houden.

De man is gecontroleerd op mogelijk gebruik van verdovende middelen en hieruit blijkt dat hij onder invloed van drugs was. De man is daarna overgebracht naar het politiecellencomplex. Rondom de auto hebben agenten diverse zakjes drugs aangetroffen. De auto is in beslag genomen en weggetakeld.

Doorzoekingen

Agenten hebben later die dag twee woningen in Tilburg en Oosterhout doorzocht. Hier hebben zij een flinke hoeveelheid drugs en druggerelateerde artikelen aangetroffen. Ook zijn er diverse spullen in beslag genomen in verband met witwassen.

De man wordt verdacht voor het bezit van drugs, rijden onder invloed van drugs, witwassen en handel in drugs.

Eerder al aangehouden

Een dag eerder heeft zelfde verdachte ook al twee verbalen gekregen voor het bezit van harddrugs en het rijden zonder rijbewijs. De gemeente gaat onderzoeken of zij bestuurlijke maatregelen op kunnen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *