Gemeenteraadsvergadering: Wat te doen met 8,5 miljoen

Vanavond vergadert de gemeenteraad over een luxe-probleem. Wat te doen met 8,5 miljoen. Het is geld dat is overgebleven uit 2020. Er zijn dat jaar veel meer meevallers dan tegenvallers geweest.

Wethouder Marcel Willemsen: “In totaal tel ik voor 16,2 miljoen aan incidentele voordelen en 7,8 miljoen aan incidentele nadelen. Per saldo blijft er afgerond 8,5 miljoen euro over. Dat is mooi meegenomen omdat het gemeentebestuur daarmee een aantal prioriteiten kan verwezenlijken. Dingen die al langer op het wensenlijstje staan, maar waar altijd te weinig geld voor beschikbaar was.”

Een aantal projecten dat in 2020 uitgevoerd had moeten worden krijgt budget mee voor 2021. Daarna blijft er nog steeds zo’n 7,7 miljoen over. Dat wordt verdeeld over de volgende onderwerpen:

  • 1,5 miljoen euro voor scholen. Het gaat om extra klasruimtes die nodig zijn voor de Marcoenschool in Dorst, de Menorah en de Westhoek.
  • 200K euro voor een cultuurplaats op het Galvanitas-terrein.
  • 3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verkeersinfrastructuur.
  • 250K euro voor specifieke projecten m.b.t. mobiliteit.
  • 200K euro tegen illegaal wonen op recreatieparken.
  • 1 miljoen euro voor het opknappen van Arkendonk
  • 1,5 miljoen voor investeringen in wijkcentrum Slotjes en gymzaal aan het Slotjesveld.

Nog meer te bespreken?

Wordt er nog meer besproken? Ja, tijdens de behandeling van de perspectiefnota wordt zo’n beetje al het gemeentelijke beleid besproken. Bijvoorbeeld ook de (jeugd)zorg, het groenonderhoud en de subsidies voor activiteiten. Eigenlijk kan alles besproken geworden waar de gemeente geld aan uitgeeft. Vaak komen er dan ook de nodige wensenlijstjes van politieke partijen op tafel.

Meekijken tijdens de vergadering? De gemeente Oosterhout streamt de vergaderingen live, meer informatie op de website van de gemeente Oosterhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *