De brandweer gaat verhuizen

Oosterhout staat aan de vooravond van een gigantische mini-gebiedsontwikkeling. De brandweer vertrekt van het Slotjesveld en gaat naar de Statendamweg, wat betekent dat de gigantische kazerne in het centrum eindelijk verlaten wordt. Niet alleen een zege op het gebied van verkeersveiligheid, maar ook voor de ontwikkeling van het gebied. Met zoveel vrijkomende ruimte kan het gebied een heel ander aanzicht krijgen.Het Slotjesveld is al een hele tijd onderwerp van discussie. Als alle ballonnetjes gevolgd worden was het Slotjesveld al 15 keer bebouwd en weer gesloopt. Het vertrek van de brandweer biedt echter een ander perspectief. Praktisch de hele omgeving van het Slotjesveld bestaat uit te renoveren of nieuw te bouwen bebouwing. Ga maar na: een verlaten kazerne met opstallen, een verouderde gymzaal en een wijkhuis dat niet up to date is. Allemaal klaar voor nieuwbouw of een nieuwe bestemming. Daarnaast nog het gemeentehuis dat klaar is voor een grote optische facelift, daardoor wint het gebied aan allure.

Waar is dat Slotjesveld dan geschikt voor? Ze piepen alweer om de hoek.. Starterswoningen! Het gebied leent zich uitstekend om het groen van het Slotjesveld en het park bij Slotje Brakenstein door te trekken. Parkeren doen we dan onder dit doorgetrokken park. De starters geven de omgeving een nieuwe dynamiek terwijl alle voorzieningen rondom sporten en wijkcentrum gebundeld worden in een Huis voor de Wijk. Met wat fantasie ontstaat er een Leren, Leven en Sportenboulevard aan het Slotjesveld. Voor een tot op heden doodse achterkant is het natuurlijk een fantastische opsteker en het is voor de verbinding Slotjes-Midden en het Centrum een forse opsteker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *