Discriminatie, terwijl je het niet verwacht

Allochtonen lijken af en toe patent te hebben op het begrip discriminatie. Alles wat er over hun gezegd wordt of als er beslissingen over hen genomen worden kennen ze maar 1 woord: Discriminatie. Maar ik wil hier eens een hele andere groep onder de aandacht brengen die gediscrimineerd wordt

Die groep is de gewone Nederlander. Een groep die aan een aantal kenmerken bestaat, namelijk voornamelijk blank, goed opgeleid, geen risicogroep en zonder aparte kleding of vreemde muzieksmaak. Gewoon de Nederlander die een baan heeft, een relatie, eventueel kinderen en de week gebruikt om te sporten en sociaal te zijn. Deze zeer grote groep wordt op grote schaal gediscrimineerd.

Deze groep hardwerkende Nederlanders krijgt namelijk niets mee van de voordelen die anderen wel krijgen. Geen Oosterhout-pas waarmee ze goedkoper van cultuur mogen genieten, geen tegemoetkoming om hun kinderen te laten sporten en geen steun vanuit de gemeente bij het huren of kopen van een huis. Jongeren zitten met hetzelfde probleem, er is een plaats waar jongeren tot 16 jaar zich kunnen vermaken (Outflow) maar dat richt zich dan weer allemaal op hip-hop en urban muziek, terwijl er een hele grote groep jongeren is die een andere voorkeur heeft en zich dus buitengesloten voelt.

En nou wil ik absoluut niet gaan verkondigen dat we allemaal overal korting op moeten krijgen, want het mag dan wel een feestmaand zijn, de overheid is er niet om het hele jaar Sinterklaas of Kerstman te gaan spelen. Ik wil gewoon dat we groep hardwerkende Nederlanders niet nog eens extra gaan straffen voor het feit dat zij zich gedragen zoals moet. Zij hebben al te maken met hoge belastingen, drukke levens, contributie voor verenigingen en nog allerlei onzinnige regels die er alleen maar zijn om de mensen te pesten.

Nu heb ik me eerder uitgesproken tegen het ene uiterste waarbij iedereen overal steun bij krijgt, het andere uiterste waar iedereen de volle mep moet betalen zie ik ook niet zitten. Het moet gewoon zo zijn dat mensen gaan werken en van daaruit geld verdienen zodat ze zaken zelf kunnen bekostigen Alleen de mensen die echt niet kunnen hebben naar mijn mening recht op steun, voordeel daarvan is dat het ook een kleinere groep betreft waardoor er minder kosten zijn en de belastingen omlaag kunnen.

2 gedachten over “Discriminatie, terwijl je het niet verwacht

 • 17 december 2009 om 22:51
  Permalink

  Niet elke blanke hollander is goed opgeleid zonder vreemde kleding of muzieksmaak. Totale onzin.Nederlanders zijn de meest uiteenlopende mensen die je maar kan bedenken. Dus nu doen wij allemaal ras-germanen zijn is echt bullshit.

  verder is de oosterhoutpas aan minima gegeven zodat zij, ondanks gebrek aan geld, toch kunnen deelnemen aan de maatschappij. ook zij hebben recht om te voetballen bij een club (ook nog eens erg sociaal opvoedkundig een toegevoegde waarde).

  weet waar je over praat!!!

 • 17 december 2009 om 12:37
  Permalink

  Ralph,

  even ter correctie:

  Outflow biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan voor jongeren van 12-16 maar zeker ook 16+. Zo staat voor zaterdag a.s. WASH op het programma; het grootste jump/french tec feest van de benelux. Voor 16+.
  Verder is zowel de programmering van Outflow TV als Outflow Radio gefocust op allerlei muzieksoorten; van top40 tot festival van hardcore tot hiphop. Daarnaast zijn er tig activiteiten die op de planning staan die voor een breed publiek bestemd is.

  Je bent dus ietswat inaccuraat in je feiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *