We lopen er met open ogen in…

Nederlanders zijn, al doet het me pijn om te zeggen, soms enorme kortzichtige debielen. Niet gelijk wegklikken of boos reaguren (een term die dat soort mensen bekend klinkt). Hieronder de uitleg.

Het is november 2008: Presidentsverkiezingen. We waren allemaal voor Obama. We moesten er niet aan denken dat McCain het zou worden. Was het na acht jaar puinhoop niet duidelijk genoeg dat de Republikeinen een totaal verkeerd wereldbeeld hadden. Immoreel, op geld belust, oerconservatief, recistisch en hypocriet; nee daar moesten we niets van weten.

Terug naar eigen land, want daar hebben we een partij die grotendeels dezelfde ideologische uitgangspunten heeft als onze Amerikaanse vrienden. Toch weet deze partij een hoop mensen voor zich te winnen. Deze partij is de PVV. Veel mensen die de afgelopen jaren hebben lopen afgeven op de republikeinen stemmen wel op de PVV. Is dat raar? Nogal, aangezien er meer overeenkomsten zijn dan je in eerste instantie denkt.

Want leg ze maar eens naast elkaar. Voorvechters voor belastingverlaging, niet gelovend in klimaatverandering, vreemdelingen hatend, het hameren op  een ‘nationale identiteit’ van blanke superioriteit, voorstanders van een systeem van law en order, afgevend op de grote boze overheid, angst voor de vreemde medemens. PVV, Republicans or both? You make the call.

Snap je nu dat Wilders geen openheid van zaken wil geven omtrent zijn financiering?

Waar Wilders claimt op te komen voor de waarden van de Nederlandse samenleving en de mensen die er wonen, voert hij een grote farce op. Een dubbele agenda waar je bang van wordt. Latente xenofobie als sausje over een oerconservatieve agenda die het land van al zijn identiteit berooft. We lopen er met open ogen in….. maar zullen niet toegeven.

Want laat een ding duidelijk zijn: Nederland is geen Amerika, waar egoïsme, onbeperkt kapitalisme en conservatisme gemeengoed zijn. Nederland is een land van handelsgeest, tolerantie, vooruitgang, solidariteit, innovatie, leven met de natuur (water, wind) en progressiviteit op veel vlakken, zoals abortus, homohuwelijk, softdrugsgebruik etc. Dit zijn waarden die al eeuwenlang zijn verbonden aan ons land. Van de VOC tot Women on Waves en de dolle mina’s: wij kijken vooruit voor een betere samenleving voor ons allen. Niet slechts een klein rijk groepje.

En dat kan je wel op z’n Amerikaans tegenwerken, maar bovenstaande waarden gaan het toch winnen van het nationaal identiteits-dictaat van de PVV. En dan gaat Geertje huilen.

Want domheid houdt zelden stand….

Een gedachte over “We lopen er met open ogen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *