Outflow krijgt zwarte piet om goed deurbeleid

Afgelopen weekend is bij Outflow, de culturele hangout voor jongeren, een drietal bezoekers opgepakt dat in bezit van drugs was. De reacties op de website van BN/De Stem zijn niet van de lucht en het is dapper dat de directie van Outflow heel direct de discussie aangaat met dergelijk kritische reacties. Outflow krijgt het door dit soort berichten zwaar te verduren, maar dat is als we eerlijk zijn enkel omdat het in de krant staat. Wie weet hoeveel mensen een flesje GHB op zak hebben als men eens rondkijkt in de overige horeca in het centrum.

De striktheid van het deurbeleid dat Outflow voert maakt het centrum slachtoffer in dit verhaal. Immers, had men niet gecontroleerd dan was er geen politie nodig geweest, en had het bericht ook nooit de krant gehaald. Eenzelfde ontwikkeling was een tijd geleden gaande in Eindhoven. Het was daar veel onveiliger geworden, maar de reden? Er waren actief meer aangiften verwerkt. Conclusie, als je niet controleert/verwerkt kun je het dus ook niet fout doen.

Het is prijzenswaardig dat het bij Outflow zo veilig is voor kinderen/jongeren en dat deze mensen gewoon niet binnen konden komen. Dat er dan zo’n sensatieverhaal van gemaakt wordt kan bijgeschreven worden op het conto van de pers. Outflow, ga zo door!

4 gedachten over “Outflow krijgt zwarte piet om goed deurbeleid

 • 23 december 2009 om 17:42
  Permalink

  Onderaan ja, zover lezen mensen niet eens meer!

 • 23 december 2009 om 11:05
  Permalink

  @Jeffrey
  Er staat onderaan duidelijk; bij de toegangscontrole!

 • 22 december 2009 om 09:39
  Permalink

  Als BN/De Stem dan zo duidelijk is om te vermelden dat deze lui al bij de deur gepakt zijn. Nu deden ze het voorkomen alsof deze dealers binnenstonden.

 • 22 december 2009 om 09:31
  Permalink

  De sensatie werd naar mijn mening niet gemaakt door BN/de Stem,maar door een aantal commenters,waaronder ‘Vader van 3 kinderen’.
  Dat de krant juist bij de Outflow hierover bericht vind ik alleen maar positief.Zo kunnen ouders ook lezen dat daar en goed deurbeleid wordt gevoerd.Iets wat bij de plaatselijke horeca nog wel eens wil ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *