BPO’s: Bekende politieke Oosterhouters

Elke gemeente kent ze eigenlijk wel, maar deze keer gaat het over de oosterhoutse variant ervan: de Bekende politieke oosterhouters. Mensen die midden in de samenleving staan en hier in hun  politieke rol garen bij spinnen of de eigen belangen verdedigen.  Belangen van een bepaalde sportvereniging, een groepje buurthuizen of een cultureel clubje. Belangrijkste conclusie is nu al dat geen enkele politicus/politica in ons stopr vrij is van vrienden/belangen. Dat is ook helemaal niet erg, maar het maakt politici wel kwetsbaar en makkelijk om ze daar continu op te wijzen.

Zo heeft Carla Bode veel vrienden in het culturele, en is ze ook nogeens degene die op politiek vlak over cultuur gaat. De kwetsbare punten vormen zich dan snel, want hoe makkelijk is het om te roepen dat Carla weer eens wat subsidie aan vrienden uitdeelt. De rol van Bode in de herontwikkeling van Slotjes-Midden staat ver bij de partijstandpunten vandaan. Streeft de PvdA na een sociaal gezicht te hebben, hoe sociaal is het dan als je 600 betaalbare huurwoningen gaat slopen? Het realiseren van koopwoningen voor starters poetst daarbij je imago niet op. Carla, op storp.nl ook wel Prupke genoemd, maakt zich hiermee een makkelijk object van spot.

Ander persoon die zich hier makkelijk voor leent is Arnoud Kastelijns. Medeblogger Sense lijkt enigzins geobsedeerd door deze man, maar ook in bijvoorbeeld BN/De Stem is hij niet altijd onbesproken. Arnoud is horecaondernemer en een bekende kop. Staat al jaren op de lijst van Gemeentebelangen en organiseert tegenwoordig ook al feesten/festivals. Bij alles wat Arnoud doet is de grens of hij het nu voor het publieke belang doet of voor prive/clubbelang heel vaag. Bijvoorbeeld het verbieden van afhuur van buurthuizen of het al dan niet verplaatsen van een voetbalclub. Nu mag iemand zich om welke reden dan ook inzetten voor een club of  het algemene politieke belang, daar is niets mis mee. De schijn van enige commercieel belang tegenhebben is echter iets, waar hij altijd rekening mee zal moeten houden.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen, maar de boodschap van deze blog is eigenlijk: wees TRANSPARANT in daden en doen. Het is niet erg om aan het eigen belang te denken, maar wanneer dit weggeschoven wordt onder politiek belang, dan heb je de schijn tegen met alles wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *