De boulevard die (n)ooit floreerde

Kleine tijd geleden was het een ontzettende rage, de meubelboulevard. Door het succes van de grote meubelpleinen (Breda, Piet Klerkx & Eijerkamp) wilde elke gemeente wel een eigen woonboulevard hebben. Een themagebied dat geheel om woninginrichting en meubels draait zou, zo wezen de grote voorbeelden uit, een echt succes moeten worden. Dus Oosterhout deed mee, maar dan wel typisch Oosterhouts.Op zijn storps bouwden we een duizend in een dozijn meubelboulevard, zonder echte uitstraling. Het is een anoniem geheel dat totaal niet aantrekkelijk is om te bezoeken. Zeker gezien de concurrentie in de buurt. Zowel Breda als Waalwijk liggen immers om de hoek en bieden een breder scala aan producten in een betere opzet. Je komt op onze meubelboulevard niet om te funshoppen. Sterker nog, veel vaker concludeer je dat je beter toch maar naar Breda kan rijden, omdat het aanbod daar tenminste niet zo beperkt is. De boel is echter allesbehalve verloren. De boulevard kan, mits het gemeentebestuur het toestaat, een trekpleister van formaat worden.

In Slotjes-Midden dreigt Aldi immers dakloos te worden vanwege nieuwbouw, en juist de meubelboulevard (met een andere naam) is een ideale locatie voor een Aldi. Er is genoeg parkeerruimte en zo’n zaak trekt veel bezoekers aan. Een grote zaak als Piet Kerkhof kan ook prima daar gevestigd worden, en is een aanwinst voor Oosterhout. Aanvullend zouden er bijvoorbeeld zaken met automaterialen of een grote fietsenzaak kunnen komen. Al deze zaken bijten niet met de huidige middenstand, maar zijn wel publiekstrekkers waardoor de boulevard levendiger wordt. Daar worden de huidige ondernemers ook beter van, en zo verdwijnt het budget imago van de woonboulevard vanzelf. De gemeente hoeft enkel het bestemmingsplan maar te wijzigen, en dat lijkt me een kleine moeite voor zoveel extra plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *