Coalitie Oosterhout kent maar 1 mogelijkheid

Met nog zo’n 2 uur op de klok voor de voorlopige uitslag definitief wordt lijkt het er toch sterk op dat er maar één realistische coalitie gevormd kan worden in Oosterhout. De huidige coalitie GB, PvdA en VVD gaat naar respectievelijk 5, 5 en 5 zetels. Daarmee komen ze er precies één te kort voor de meerderheid. Het CDA lijkt als middenpartij met 4 zetels de enige stabiele bijdrage aan deze coalitie. Theoretisch zou OF met 1 zetel en een aansluitend verkiezingsprogramma ook voor een meerderheid kunnen zorgen. Deze lijkt echter te krap om zekerheid te bieden. Links, rechts en bij andere partijen zou een discussie over de wethouderskandidaat nog weleens roet in het eten te kunnen gooien.

Punt blijft dat deze coalitiepartners wel slim genoeg zullen zijn om het saneren van de gemeentelijke molen te laten doen de Marcel Willemsen, de al voor de verkiezingen aangekondigde?! financieel georiënteerde wethouderskandidaat namens het CDA. Want eerlijk is eerlijk wie durft er verder te bezuinigen?

Wordt het een coalitie: VVD, PvdA, GB en CDA?

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *