Wanneer controleren provoceren wordt

Vanochtend in BN/De Stem een artikel, waarbij de Marokkaanse jongeren aangeven dat zij zich geprovoceerd voelen. Omdat De Bunthoef om een aantal verschillende redenen gesloten is, zoeken zij hun heil elders en gaan rondhangen bij het AC restaurant en een poolcentrum in de binnenstad. De Politie heeft orders gekregen om de sfeer te controleren (als in ‘in de hand houden’), maar de Marokkaanse jongeren ervaren dit als een provocatie. In het artikel wordt het voorbeeld aangehaald van een politiebusje dat drie keer in een kwartier het parkeerterrein van het AC restaurant opdraaide. De jongeren voelen zich kortweg op de vingers gekeken.

Is de politie er echter op uit om te provoceren? Het lijkt me niet, ze staan gewoon in voor ieders veiligheid en gezien de broeierige en gespannen sfeer lijken de extra patrouillerondes terecht. Het is overigens ook niets nieuws, want de Politie patrouilleert al jaren langs bekende hotspots voor jongeren, en hoe hard ik ook zoek, ik krijg er geen artikel over gevonden op BN/De Stem. Alles beschouwende lijkt het er dus op dat er rechtmatig beleid uitgeoefend wordt door de Politie, wat eigenlijk door iedere groep jongeren geaccepteerd wordt. Laten we voorop stellen dat ook deze Marokkaanse jongeren niets te verbergen hebben, dan hoeven zij zich toch ook niet geprovoceerd of 0pgejaagd te voelen? Een automobilist die niet te hard rijdt hoeft immers ook niet te vrezen voor een flitscontrole, en zal hier met een gerust hart langsrijden. Zelfde situatie lijkt hier te gelden, dus waarom er zo zwaar aan de preventie patrouilles getild wordt, blijft voor mij een raadsel.

2 gedachten over “Wanneer controleren provoceren wordt

 • 8 maart 2010 om 18:50
  Permalink

  Ach, ze verzinnen elke keer iets, die Marokkaantjes. Stelletje aanstellers.
  Er is maar 1 oplossing voor het gedoe rondom de Bunthoef (lees: rondom, ook in de straten eromheen is het niet zuiver!!): SLUITEN DIE HANDEL! En dan bedoel ik niet de hele Bunthoef, maar die ruimte waar dat tuig mogen rondhangen. Wat ze trouwens zelf vernielen, maar dat is een ander onderwerp.

 • 8 maart 2010 om 14:02
  Permalink

  De reden ligt erin, dat het gemakkelijker is om een slachtofferrol aan te nemen, dan voor je tekortkomingen uit te komen. En dan druk ik mij nog beschaafd uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *