Geen RO voor VVD Wethouder?

Wie-van-de-drie VVD'ers wordt wethouder
Wie-van-de-drie VVD'ers wordt wethouder

Yves de Boer stopt ermee als wethouder. Dat zat er al aan te komen maar is nu bevestiged. Yves maakte dit zelf bekend en deed zijn verhaal op de ORTS tijdens het “Rondje Oosterhout”. Yves was een echte Ruimtelijke Ordening-wethouder. Zijn vertrek zou weleens kunnen betekenen dat de coalitieonderhandelingen al in een fase zitten waarin over wethouderskandidaten en portefeuilles wordt gesproken. Het zal immers niet uit de lucht komen vallen dat na de verkiezingen en na de start van de coalitieonderhandelingen dit besluit is genomen.

Dat opent wel de vraag wie de VVD dan naar voren gaat schuiven. Jan Peters was hier in hetzelfde Rondje Oosterhout nog niet erg duidelijk over. Nu is dat natuurlijk onderdeel van het spelletje de media nog niet teveel informatie te geven. Aan de andere kant zou het ook weleens op onrust in de VVD geledingen kunnen duiden. Want er moet een rol gevonden worden waar Alexander Wijers in past en tevreden mee is. Het was immers duidelijk dat hij niet blij was met zijn laatste plaats op de conceptlijst en nummer 6 op de kieslijst. Een persoonlijke campagne, of toch meer sympathiesanten dan verwacht brachten hem toch, met voorkeur, in de raad.

Dit zou wel eens kunnen betekenen dat Wijers een gooi zou doen naar het fractievoorzitterschap als Jan Peters zich meldt als wethouder. Of zou Wijers gaan voor een rol als wethouder? Dan zou Peters weer fractievoorzitter kunnen worden. Of laat Wijers de VVD het lekker zelf uitzoeken en komt hij alleen af en toe een krantje lezen in de raadszaal en meestemmen? In dat geval kan Peters de fractie over laten aan nummer 2 Jasper Ketting-Olivier of één van de andere heren in de fractie.  Hoe dan ook, formateur Peters mag eigen huis wel even goed aan kant hebben voordat hij de coalitie presenteert.

Een externe wethouder zou voor de VVD misschien nog geen slechte keuze zijn. Heeft VVD’er én voormalig ABP-baas Edje Nijpels, die slim was en op tijd zijn hielen lichte om een onderzoek te voorkomen, eigenlijk al een nieuwe baan?

Alle gekheid op een stokje. Eerlijk is eerlijk: Peters maakte tijdens de campagne al een goede indruk en zal ongetwijfeld een goede manier vinden om zowel zijn partij als de coalitie te vormen en te leiden.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

Een gedachte over “Geen RO voor VVD Wethouder?

  • 11 maart 2010 om 10:44
    Permalink

    Is het iemand al opgevallen dat zowel wijers als peters exact hetzelfde stropdasje dragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *