Yves, in godsnaam, in naam van de partij

Mede-blogger Wosterhouter heeft een interessant scenario geschetst voor de komende verkiezingen. Een tijd geleden had ik zelf ook al een prognose gemaakt en daar blijf ik achter staan. Wosterhouter begon ook over de coalitie en wie er wethouder zouden worden, waarbij Yves de Boer van hem mocht blijven. Als iemand met een duidelijke voorkeur voor het CDA is dat een genereus gebaar naar de VVD. Maar ik ben van mening dat de Boer in het partijbelang moet stoppen.

De VVD gaat namelijk een groot probleem krijgen na de verkiezingen. Hoe je ook over Wijers denkt, hij zal toch genoeg stemmen halen om een voorkeurszetel te krijgen. En dan zullen de gekozen raadsleden zich uit moeten spreken voor een fractievoorzitter. En daarbij zal het altijd slecht uitvallen voor de VVD.

Kies je voor de lijsttrekker Peters dan krijg je een fractievoorzitter die continu overvleugeld wordt door een van zijn fractiegenoten, Wijers. Als dat tot een botsing komt heb je kans dat de schreeuwlelijk Wijers zich afsplitsen en daar wordt je als partij niet beter van. Daarnaast heb ik persoonlijk niet veel vertrouwen in de leidinggevende kwaliteiten van Peters. Als je ziet hoe hij het toestaat dat Wijers hem ongehinderd beledigd dan blijkt dat Peters niet het lef heeft om Wijers tot de orde te roepen. Doe je dat nu niet dan krijg je dat ook niet in de fractie voor elkaar.

Als de fractieleden Wijers als fractievoorzitter kiezen hebben ze in ieder geval een sterke leider met verstand van politiek die ook invloed heeft in de raad. Nadeel is dat het niet goed staat als je je lijsttrekker passeert in de raad. Daarnaast is Wijers niet voor niets laag geplaatst, zijn houdbaarheid zou best eens bereikt kunnen zijn.

De oplossing zou volgens mij zijn als Yves de Boer zich niet meer beschikbaar stelt als wethouder waardoor Wijers of Peters door kunnen schuiven naar wethouder. Dit zorgt er voor dat er in de fractie geen ruzie ontstaat en de partij bijeen blijft. Het zou wel ontzettend jammer zijn, want de Boer is een goed wethouder, zeker in het rariteitenkabinet dat nu het college van B&W vormt.

Dus Yves, in naam van de partij, maak een juiste keus!

Een gedachte over “Yves, in godsnaam, in naam van de partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *