De Zwaaikom komt (3): Bye Bayens

Terwijl de laatste stukjes asbest uit het pand van IMABO Twickel gehaald worden, kunnen we het weer eens over de Zwaaikom gaan hebben. Hoewel in 2011 pas een besluit valt of het hele plan doorgang krijgt, worden dus al wel bedrijfsruimten ontmanteld en hard gewerkt aan plannen. Het plan Bayens bijvoorbeeld.

Een projectontwikkelaar had jaren geleden al de hele boel opgekocht en is inmiddels een dozijn plannen verder, maar er staat nog steeds niets. Niet dat er al wat had moeten staan, maar eigenlijk is plan Bayens nu nog nergens. Het grote probleem is de bouwhoogte en de bouwmassa. De kritische omwonenden zijn gebaat bij een mooi uitzicht (terwijl ze een grote nieuwbouwwijk voor de deur krijgen), en daarom moet plan Bayens het al een tijd ontgelden. Alles prima, maar er blijven kansen liggen om mooie woningen te bouwen waar vraag naar is. Bovendien lijkt dit een opmaat naar meer problemen als de procedure rond de Zwaaikom eenmaal gaat lopen. Daarom is het misschien handig om snel knopen door te hakken en de start van de Zwaaikom (of iets daar in de buurt) te kunnen vieren.

2 gedachten over “De Zwaaikom komt (3): Bye Bayens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *