Chaotisch, kapot en onveilig? óf: Fantastisch, bruisend en gezellig!

Het is natuurlijk een beetje makkelijk: schoon, heel en veilig was de dooddoener van Arnoud Kastelijns. Onbewust heeft hij wellicht de (weer)goden verzocht Oosterhout eens goed op zijn kop te zetten. Oosterhout Live viel helaas in het water. Dat vind ik jammer want het is een leuk feestje waar veel mensen van genieten. Een leuk scala aan artiesten zorgen voor vermaak en verbroedering onder de Oosterhoutse samenleving. Door het slim te combineren met Breda blijft het punt 1 voor de lokalo’s en punt 2 zijn veel artiesten toch al in de buurt. Over de organisatie heb ik nooit klachten gehoord, behalve misschien dat het op een terrein plaatsvindt waar ook wat publiek geld naartoe gaat en waar dan weer iemand een vingertje in de pap heeft die tegen paracommercie is.

Maar goed, goede initiatieven die het Oosterhouts leven aangenamer maken en de samenleving geen geld kosten juig ik toe. Een mooie in dat rijtje is het WK. Met een beetje mazzel in de wedstrijden werd het steeds gezelliger in en rond het “KLM-gebied”. Volle kroegen, een gezellige markt met bruisende, oranje fontein. Perfect! Tussendoor fietste er nog wat cultuur over de markt hoewel de Bavaria-jurkjes toch de meeste aandacht opeisten. Opijsen doet ook de lokale succesformule ViaVia. Menig passant kan de verleiding niet weerstaan en stopt voor een koele versnapering. De Fever heeft inmiddels het terras uitgebreid wat al met al voor een stukje meer sfeer zorgt. De kunst in Ook van Wosterhout –> Wok van Oosterhout doet ook dat pand wat beter uit de verf komen.

Wie zegt dat Oosterhout maar ingekakt is, en blijft heeft het naar mijn idee niet meer helemaal bij het rechte eind. Daar ben ik blij om en dat mag ook weleens gezegd worden!

De plannen voor het leisure centrum zijn ook ver rond. Misschien komt die bioscoop er dan toch eindelijk. De rest is niet zo heel spannend met een beoogde supermarkt en fitnesscentrum. Maar toch mooi dat er ontwikkelingen zijn in financieel nog steeds niet al te beste tijden. Mijn loftrompet begint leeg te raken, hoewel er rest nog één item: Samenloop voor hoop. Waar vele wandelaars en vrijwilligers zich hebben ingezet voor een fanatisch doel. In de brandende zon lopen om hoop te geven aan hen die ziek zijn en wellicht wel bij te dragen aan medische ontwikkelingen waar je later U tegen zegt. Oosterhout is goed bezit!

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

2 gedachten over “Chaotisch, kapot en onveilig? óf: Fantastisch, bruisend en gezellig!

 • 13 juli 2010 om 14:26
  Permalink

  Zaken die goed verlopen verdienen zeker de aandacht en de complimenten die ze verdienen. Dat betekent echter niet dat er niet met een positief-kritische blik naar gekeken kan worden.

  – Kijkend naar de situatie bij Oosterhout Live, moet je toch jezelf afvragen in hoeverre het calamiteitenplan heeft gefunctioneerd, als dit überhaupt al aanwezig was.

  – KoM is een leuk initiatief, maar wist in de uitvoering niet te overtuigen. Zonde, want het kan zoveel leuker.

  – Samenloop voor hoop was een prachtig evenement (heb zelf daar in de nacht op locatie nog radio gemaakt). Het is alleen jammer dat het in de communicatie vanuit de gemeente zo summier is doorgekomen.

  Verder ben ik heel benieuwd of Oosterhout over 20 jaar ook nog steeds bruisend is. De problemen die opdoemen zijn enorm en vereisen visie en daadkracht. Of de huidige bewindvoerders (B&W, Raad) deze eigenschappen hebben zal moeten blijken.

 • Pingback: Tweets die vermelden OokvanWosterhout.nl › Chaotisch, kapot en onveilig? óf: Fantastisch, bruisend en gezellig! -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *