Over Oosterhout is niets te zeggen?!

Met het WK-voetbal, de tour de france en zometeen de vakanties lijkt het halve internet langzaam in een roesje te sukkelen. Ookvanwosterhout.nl leek daar tot vandaag gezellig aan mee te doen, maar niets in minder waar. De zomer is een mooie periode om een avond te schrijven over dingen die je meemaakt. Wat was er bijvoorbeeld zoal in Oosterhout te doen?

Twee weken geleden leek Arendshof wel een bazar geworden, aangezien alle winkeliers in een kraampje voor hun pand stonden. Het warme weer verleidde echter minder mensen om te gaan shoppen dan verwacht. Die zullen wel massaal bij de Warande of aan de nion-put gezeten hebben. De Oosterhouter lijkt ook al niet te verleiden tot Kunst op de Markt. Met een kapitaaltje belastinggeld mocht stichting KOM een feestje bouwen voor het beperkt aantal mensen dat kunstminnend is zoals stichting KOM nastreeft. Toch zullen ze gaan roepen dat het druk is geweest, maar ja, terrassen zitten bij goed weer altijd vol. Daar hoef je geen kunstfeestje voor te bouwen. Alles gaat gewoon zijn eigen gang en van extra dingen wordt de gemiddelde inwoner niet warm of koud. Over Oosterhout is niets te zeggen?!

Toch lijkt het erop dat de komende zomer er een van activiteiten gaat worden. Zo is er binnenkort Oosterhout Live, een festival waar Nick Nielsen en Arnoud Kastelijns een leuke pot geld in hebben gestoken. Alles wat past bij de TROS komt optreden, voor niet al te malse ticketprijzen. Toch een prachtige prestatie om zoveel nederlandstalige artiesten op een podium te krijgen. Verder komt er nog het mosselfestijn op de markt, waar mensen in diverse varianten mossels kunnen eten. Later is diezelfde markt de partyplace van stichting NEP, alwaar Bikinizzzz op herhaling gaat. Leuk voor de jeugd, een goed initiatief van en voor Oosterhoutse jongeren. Om vervolgens nog maar te zwijgen over het Dance Festival wat naar Oosterhout dreigt te komen. Over Oosterhout is dus weldegelijk iets te zeggen!

Na jaren van gebabbel over familiestad, lijken jongeren aan bod te komen in de zomer. Goed teken, en het laat zien dat een activiteit ook weer niet perse doelgroepgericht hoeft te zijn om jongeren het leuk te laten vinden. In Oosterhout zit je goed, of je nu wil lallen, zingen, springen, happen, tappen of gewoon goed stappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *