De Zwaaikom komt: WSG stopt ermee

Het is weer hommeles in de Zwaaikom. Net als je verwacht dat er niet meer fout kan gaan dan reeds het geval is, trekt huizenbouwer WSG zich terug uit het project. Een fiasco van formaat voor dit groteske bouwplan, WSG draagt immers de risico’s als ontwikkelaar.

Het traject van de Zwaaikom is begonnen voordat de crisis zijn intrede deed. Er zijn fantastische plannen gemaakt en lange tijd leek het erop dat WSG deze maquettes en artist impressions ging omzetten in echte stenen. Het gaat echter niet zo lekker meer in de projectontwikkeling en WSG moet aan de eigen portemonnee gaan denken. Aangezien zij ook al in die andere grote nieuwbouwwijk participeren, de Contreie, hebben zij zich bedacht en zich teruggetrokken uit het veel risicovollere Zwaaikom-project.

De Gemeente Oosterhout heeft daarmee een serieus probleem. Er werd al gewerkt aan het bestemmingsplan en er zijn al bedrijven onteigend. Dat alles kan zomaar voor niets zijn geweest. Het is niet aannemelijk dat Thuisvester staat te springen om het project over te nemen. Met de aankomende grote investering in Slotjes-Midden en verschillende andere middelgrote projecten moet ook daar op de centjes gelet worden. De Zwaaikom komt voorlopig niet, en wij kunnen in Oosterhout van mooi groen gras genieten, daar waar bedrijven stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *