Stoelendans voor supermarkten

Ik weet niet u uw boodschappen doet, maar in Oosterhout kan je prima terecht tegenwoordig. We hebben inmiddels een breed arsenaal aan supers, en het lijkt erop dat we aan de vooravond staan van een stoelendans. De nodige supers gaan verhuizen en maken ruimte voor nieuwe ondernemers. We bekijken de blijvers, verhuizers en nieuwkomers.

De blijvers

Albert Heijn bezit drie winkels in Oosterhout. De winkel aan de Keiweg in het centrum is recent verbouwt, de winkel aan de Arkendonk is de grootste. Zuiderhout biedt een groot assortiment dat bij de wijk Oosterheide past. Aangezien AH de afgelopen jaren in alle panden wel heeft geïnvesteerd lijkt het onlogisch dat zij op korte termijn zullen verhuizen.

Emté zal ook niet zo snel haar biezen pakken. De winkel in Vrachelen is niet zo heel lang omgebouwd van EDAH naar Emté en de loop moet er in die omgeving nog inkomen. Er zijn voor deze keten ook niet zoveel interessante panden. Als er al een supermarkt leegkomt zal deze kleiner zijn dan de huidige winkel.

C1000 heeft nog geen jaar geleden de winkel fors vergroot, en daarbij het modernste winkelconcept toegepast. Gezien de voorgaande verbouwingen van de zaak lijkt het erop dat C1000 zich op Zuiderhout thuisvoelt en daar graag wil blijven.

Jumbo is sinds 2007 in Oosterhout. Uit de failliete Konmar-boedel hebben zij het filiaal in het Bouwlingcenter overgenomen. In de Konmartijd was dit filiaal niet echt rendabel te krijgen. 2300 dure vierkante meters dus. In hoeverre Jumbo dit wel lukt is de vraag, maar Jumbo pakt op dit moment elk vestigingspunt om tegengas te bieden aan het blauw van AH.

Het tweede filiaal van Jumbo in Oosterhout is een oude SuperDeBoer. Deze formule sterft langzaam uit, en Jumbo heeft de winkel op Arkendonk overgenomen. De winkel is klein voor Jumbo, maar er past toch een compleet assortiment in. Geen reden om aan te nemen dat Jumbo deze vestiging sluit of zal verhuizen.

De verhuizers

Nettorama zorgt voor forse verhuisbewegingen in Oosterhout. Beide vestigingen (Dr. Janssenslaan en Patrijslaan) zullen op termijn verhuizen naar een nieuwe locatie. Daarbij nemen de winkels fors in omvang en parkeerruimte toe. De winkel aan de Patrijslaan zal binnen nu en twee jaar verhuizen naar een 3000 m2 groot pand aan de Statendamweg. Dit zal onderdeel zijn van het Leisurecenter met bioscoop en kinderspeelparadijs.

De winkel aan de Dr. Janssenslaan zal over twee jaar vervangen worden voor een nieuw filiaal aan de St. Antoniusstraat. Daar waar nu nog een oude EDAH staat zal een nieuwe grote supermarkt van 1.500 m2 komen met appartementen erboven.  Over de invulling van beide huidige locaties is nog niets bekend, maar herontwikkeling (Patrijslaan) en een andere supermarkt (Dr. Janssenslaan) ligt voor de hand.

In Slotjes-Midden zal ALDI op termijn plaats maken voor een zorgvoorziening. De supermarkt keert in de huidige plannen niet meer terug in de woonwijk. Dat heeft enerzijds met de eisen van de gemeente Oosterhout te maken, anderzijds met de wensen van ALDI. Als zij panden kopen moet het een bepaalde omvang zijn met een bepaald minimum aantal parkeerplaatsen. Zij zouden in het pand van Nettorama kunnen, ware het niet dat het aantal parkeerplaatsen daar nog kleiner is. ALDI zal vast terugkeren, zij hebben het HAMO terrein op het oog. Nettorama beet zich hier eerder echter ook al op stuk, dus hoe zeker het is dat ALDI daar komt…

Nieuwkomer

Oosterhout krijgt een nieuwe supermarktketen binnen de grenzen. Op de locatie van Hyundai Van Riel in Zuiderhout is een vergunning aangevraagd om een supermarkt te mogen realiseren. Dit betreft een winkel van LIDL. Of het complete nieuwbouw of hergebruik van het huidige gebouw betreft wordt niet duidelijk, maar dat het niet lang meer zal duren is wel duidelijk.

Daarmee wisselen diverse winkels van pand en dat houdt de dynamiek in de supermarktwereld. Op termijn kan nog rekening gehouden worden met verbouwingen bij AH (naar hun nieuwe model winkel) , maar verder hoeft u niet veel plattegronden uit uw hoofd te leren. Zeg daarnaast zelf, een beetje vernieuwing kan geen kwaad.

Een gedachte over “Stoelendans voor supermarkten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *