Cultuur komt in veel smaken

Cultuur is een linkse hobby als je de media mag geloven. Ik ben het er gedeeltelijk mee eens, maar cultuur is een ontzettend breed begrip. Harde bezuinigingen op iets relevants als cultuur worden dan ook niet al te hartelijk ontvangen. Logisch dat mensen in het verzet komen als het om hun hobby, ontspanning of passie gaat. Een toneelclub kan voor de een ontzettend suf zijn, maar kan voor de ander echt zijn lust en leven zijn. Dan is het terecht jammer als de subsidie van je club dreigt te verdwijnen.

Cultuur is dus geen huis, geen linkse hobby en al zeker geen makkelijke bezuinigingspost. Je kunt er echt niet zo makkelijk een streep doorheen zetten, cultuur zorgt voor wat sfeer in de samenleving. Bezuinigen mag, maar maak de juiste afweging, zodat de belangrijke meerwaarde van cultuur behouden blijft, namelijk het binden van de samenleving.

2 gedachten over “Cultuur komt in veel smaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *