Opinie: Drie slag, wegwezen!

Nederland maakt langzaam kennis met het fenomeen “Three strikes, you’re out!”. Doe je drie keer iets fout, dan is het over en sluiten. Wellicht dat ons college daar eens werk van moet maken.

Dat het huidige college van BMW uit politieke brekebenen bestaat, mag geen geheim heten. Kort samengevat: geen ervaring, geen visie, geen uitstraling. En de gevolgen laten zich raden. Operatie Stofkam, De Bunthoef, Huis voor Cultuur, en ga zo maar door. Het zijn allemaal onderwerpen waar de plucheplakkers zich het hoofd aan hebben gestoten. Maar zelden is het gestunten op het slotjesveld zo schrijnend duidelijk geworden nu.

Binnen 7 dagen weet men het voor elkaar te krijgen om tot driemaal toe falikant te falen. Was daar eerder  het begin van Wijkhuizengate, vandaag komen daar nog twee onvervalste pareltjes bij: de TSC-risee en de Heistraat-heisa. Drie kolossale blunders binnen een week! En waarom? Omdat naar bovenstaande eigenschappen ook ‘gebrekkig communiceren’ nog kan worden toegevoegd  aan het rijtje vaardigheden wat onze bestuurders missen.

Lieve Marcel, Marian, Carla en Jan. We mogen van geluk spreken dat Dongen onze buur is, maar al jullie geknoei heeft Oosterhout al flink wat gezichtsverlies opgeleverd. Kennen jullie het principe van ’three strikes, you’re out’? Het is een proefballonnetje dat afkomstig is van de VVD. Ga je driemaal in de fout, dan hang je. Wellicht is het een goed idee om dit principe op jullie zelf toe te passen, jullie ontslag aan te bieden en het vak van wethouder over te laten aan mensen die er wèl verstand van hebben. Tenminste, als jullie ook dìt niet weten te verknallen…

wegwezen!

2 gedachten over “Opinie: Drie slag, wegwezen!

 • 1 april 2011 om 20:20
  Permalink

  Oosterhout is toch de FAMILIESTAD bij uitstek? Van je familie moet je het hebben.Wat een diep triest gebeuren in dit dorp.Hoelang mag dit nog doorgaan?

 • 1 april 2011 om 12:32
  Permalink

  College van BMW????
  Dat staat zeker voor Beter Maar Wegwezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *