Horeca Oosterhout negeert rookverbod!

Sense's watching

Sinds Mark Rutte met zijn kornuiten over Nederland  regeert geldt ‘Voortaan voor iedereen die straf verdient: Straf’. Vriendjes worden ontzien, maar dat mag de pret niet drukken. Minister Opstelten gaat orde op zaken zetten en wij helpen graag een handje mee! Te beginnen met het rookverbod in de horeca. Oosterhoutse kroegen overtreden dit verbod structureel.

Sinds 1 juli 2008 geldt er een rookverbod in de horeca. Longkanker is nog enkel te verkrijgen op straat en speciale rookruimtes. Brancheverenigingen, rooklobbyisten; allen deden huilie huilie. Het rookverbod moest en zou worden verhinderd. Dat jaarlijks wereldwijd 600.000 mensen aan meeroken overlijden vergaten ze voor het gemak even. Alles moet wijken voor een peuk, zoals een echte junk betaamd. Zelfs nu het verbod van kracht is lappen de cafés de regels nog altijd aan hun laars. Tijd voor harde maatregelen. Tijd voor actie!

Clean Air Nederland heeft een lijstje opgesteld van cafés waar nog altijd gerookt wordt. En dat zijn er nogal wat: ruim 4000 cafés verspreidt door het hele land maken zich structureel schuldig aan poging tot doodslag.  En guess what: Oosterhout is met 17 horecapunten goed vertegenwoordigd. Ook in ons Storp gaat men over lijken om geld te verdienen.

De overtreders volgens Clean Air zijn:

 • Binnen
 • De Schoen
 • D’n Ondeugd
 • De Pub
 • Oud Brabant
 • Ongewoon
 • D’Apotheek
 • Ridderhof
 • ’t Brabants Bontje
 • Merlijn

De lijst is niet compleet. Er zijn nog cafés die net zo hard de regels negeren als bovenstaanden, maar die de dans voorlopig ontspringen. Voor deze cafés een simpele boodschap. Run and Hide! Kruip stil in een hoekje en te hoop dat je niet wordt toegevoegd aan de zwarte lijst. En check ook even de foto’s die je op je website zet….. (oeps)

Tot slot ere wie ere toekomt. Er zijn nog ondernemers die het wel snappen. Café de Beurs wordt geroemd als “de enige kroeg in Oosterhout die zich pertinent aan het rookverbod houdt”. Een kroeg die daarnaast ook elk weekend stampvol zit. HULDE!

De volledige lijst lezen kan hier. Overtreders aangeven kan hier. Dreig- of scheldmails uiteraard  hier!

Hey Opstelten, ga eens boeven vangen!

4 gedachten over “Horeca Oosterhout negeert rookverbod!

 • 13 april 2011 om 16:54
  Permalink

  Informatie is 1-op-1 van Clean Air Nederland overgenomen, so don’t shoot the messenger.
  Overigens is voor schelden en dreigen dit e-mailadres.

 • 13 april 2011 om 15:46
  Permalink

  Sorry hoor maar wat is dit voor eenzijdige rampjournalistiek, dat je het er niet mee eens bent dat er in kroeg word gerookt kan ik mezelf voorstellen. Maar om kroegen en cafés zo op het internet te zetten vind ik ronduit belachelijk. Wees eens wat objectiever een scheer een schaap niet over één kant. En voordat je denkt een roker trekt partij voor de de rokers. Ik rook zelf niet.
  Nep columnist.

 • 9 april 2011 om 01:35
  Permalink

  Website Clean Air Nederland:
  Oosterhout NBr, Merlijn.
  27-1-2011: Hier wordt gerookt.

 • 7 april 2011 om 20:17
  Permalink

  In Merlijn is een rokersruimte. Ook niet goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *