Recensie: DreamVillage Festival

Het is heerlijk weer voor een feestje, de zon schijnt en in de verte zijn de heerlijke beats al te horen. Het eerste wat opvalt is dat de locatie van Dreamvillage dit jaar niet op het Slotjesveld plaats vindt, maar aan de Vijf Eikenweg. Na aankomst wordt meteen duidelijk dat dit een festival van groot kaliber is. Ondanks een maximaal aantal bezoekers van 2000 man, mag het hier aan niets ontbreken. Zo was het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een kluisje te huren, er was een bazaar, diverse gelegenheden om wat te eten en ook een cocktailbar was aanwezig.

In tegenstelling tot vorig jaar is niets aan het toeval over gelaten. De 2 podia staan dit jaar in tenten zodat regen geen kans krijgt om roet in het eten te gooien. Gelukkig heeft het weer het niet af laten weten en hebben we afwisselend kunnen genieten van de zon. Aan het begin van de middag was het nog erg rustig maar daar kwam al snel verandering in; het terrein stroomde binnen een korte tijd vol en de sfeer was uitstekend.

Opmerkelijk was dat het ‘slum Street’ stage veruit het meeste publiek trok. Uit deze tent klonken de harde beats van diverse hardstyle Dj’s. In ‘glamour Street’, de tent waaruit vooral techno en house te horen was, liep wat langzamer vol. Maar aan het einde van de middag was ook daar de tent helemaal vol en er heerste een sfeer om van te genieten.

De kaarten waren wat aan de prijs; 21 euro in de voorverkoop en 30 euro aan de deur, maar voor dit geld krijg je wel een geweldig programma, met namen als The Partysquad, Billy the Klit, D-Block & S-te-fan, en nog veel meer. Er is maar een minpunt aan te merken: de prijs van de consumpties. €2,50 Voor een biertje of €3.75 voor een wijntje is voor velen, inclusief mijzelf, toch wat duur. Ondanks dit minpuntje, was het toch zeker een geslaagd feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *