Opinie: Thuisvester neemt Oosterhoutse projecten van WSG over

Uw wethouder is deze week heel gelukkig geworden van positieve ontwikkelingen in de Contreie en op het Slotjesveld. De Oosterhoutse woningbouwcorporatie Thuisvester neemt namelijk twee projecten over van de Woningbouwstichting Geertruidenberg (WSG). Omdat de gemeente Oosterhout hier ook een belangrijke rol in speelt, zijn burgemeester en wethouders daar deze week van harte mee akkoord gegaan. Hiermee is een proces van tien maanden keihard werken door diverse partijen voor Oosterhout zeer positief afgerond.
WSG
Het is bekend dat WSG door haar grondposities én de crisis in de problemen is gekomen. Diverse gemeenten kijken hier met argusogen naar, omdat er grote financiële en volkshuisvestingsbelangen mee gemoeid zijn.

In Oosterhout had WSG drie projecten lopen. Twee ervan worden nu overgenomen. WSG heeft aangegeven dat ze zelf binnenkort met de uitvoering van het project Dorst-West / Baarschot wil beginnen. Een goede zaak, vooral omdat er dan ook op korte termijn een wooncomplex voor verstandelijk gehandicapten wordt gerealiseerd.

De Contreie
Thuisvester neemt de bouw van tweehonderd woningen over van WSG. Daarvan zijn er 140 sociale huurwoningen. Iets waar in deze tijd sterk behoefte aan is, dus een hele goede zaak voor het woningaanbod in Oosterhout!

Verpleegtehuis Slotjesveld
Al jaren wacht Oosterhout op deze voorziening en nu gaat het ook gebeuren. Begin 2012 zal Thuisvester starten met de bouw van het woonzorgcomplex  met 69 verpleegtehuisbedden op het Slotjesveld (waar voorheen de Nazarethkerk stond).

Op de begane grond zal Thuisvester ruimten gaan verhuren aan andere zorgaanbieders (de onderhandelingen worden nu nog gevoerd). De verwachting is dat het complex eind 2013 / begin 2014 in gebruik zal worden genomen. Het verpleegtehuis zal geëxploiteerd gaan worden door De Riethorst / Stromenland.

Al met al een zeer gelukkige wethouder van o.a. Ruimtelijke Ordening / Stedelijke Ontwikkeling en Economie om de volgende redenen:

 • Economisch: we kunnen gaan bouwen en dat is goed voor de economie;
 • Volkshuisvesting: in de Contreie worden 140 sociale huurwoningen gebouwd. Prima in deze tijd.
 • Voorzieningen: met name op het gebied van de volksgezondheid stijgt het voorzieningenniveau van Oosterhout; en
 • Financieel: goed dat we er in deze financieel zware tijden zo uitspringen.

Dit artikel verscheen eerder op de website van de gemeente Oosterhout.

2 gedachten over “Opinie: Thuisvester neemt Oosterhoutse projecten van WSG over

 • 22 november 2011 om 16:23
  Permalink

  Hij’s weer fijn René! Goed opgelet.. Het blijft een kunst hè, dat bloggen. Wethouden is trouwens ook ni gemakkelijk 🙂

 • 21 november 2011 om 16:43
  Permalink

  @ Marcel
  Volgende keer wanneer je copy/paste vanuit de gemeentewebsite, even opletten hoe de tekst er op een ander forum uitziet. Denk hierbij vooral aan de spaties.
  Veel succes met het bloggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *