Opinie: Salaris omlaag? Aantal raadsleden!

Het was te verwachten. Onze gemeenteraad bezuinigt op alles en iedereen, maar als de dames en heren zelf een steentje bij moeten dragen dan geven ze niet thuis. Niet eens hand in eigen boezem steken. Niet toegeven dat de helft van de raadsleden totaal niet thuis horen op het pluche. Gewoon stuntelen en een mooi zakcentje meepakken. Daarom een ideetje voor SP’er Jan de Hoog. In plaats van 31 x  €115 kan je ook 16 x €1157 per vergadering besparen. Kieper de halve raad bij het vuilnis. Kaf van het koren scheiden. Maak ze maar eens bang. Misschien gaan ze dan eens werken voor hun geld en zijn ze eens voor 12 uur klaar met vergaderen. Van steeds maar schorsen wordt niemand beter.

3 gedachten over “Opinie: Salaris omlaag? Aantal raadsleden!

 • 20 november 2011 om 16:01
  Permalink

  Aantal raadsleden mag wat mij betreft wel omlaag worden geschroefd. Echter kan je deze wel compenseren door de vergoedingen wat omhoog te schroeven. Zo kan je de raad professioneler insteken en toch een besparing doorvoeren.

  Eventuele portefeuille overbelasting van raadsleden kan je wegnemen door herinvoering van commissies en de mogelijkheid steunfractieleden daar toegang tot te geven.

 • 16 november 2011 om 23:36
  Permalink

  Een erg vreemd voorstel. Het aantal raadsleden per gemeente is namelijk wettelijk bepaald, je kunt dus niet zomaar een deel van de raad wegbezuinigen.

  Gelukkig voor Soeters heeft het huidige kabinet het voornemen om het aantal raadsleden in de toekomst terug te dringen.

  De vraag is dan wel of dit wenselijk is. Naar mijn mening gaat vermindering van het aantal raadsleden ten koste van de diepgang en de controlefunctie van de raad. Je zult namelijk met minder mensen hetzelfde werk moeten doen. Slecht plan dus.

 • 16 november 2011 om 18:53
  Permalink

  zelden, of nee eigenlijk nog nooit zo een ongenuanceerd stuk op OokvanWostrout gelezen. En kom nu niet aan met ironie of overdrijving als stijlfiguur. Ik vind het artikel gewoon slecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *