Ingezonden: Infoavond, zo moeilijk kan het toch niet zijn

Ingezonden door Frans: De intentie is zo goed: een informatieavond over de nieuwe ondergrondse containers. De uitvoering is helaas toch echt een stuk minder. Kennis over de locatie en de historie van het project ontbreekt vrijwel helemaal. Zo is door ondergetekende zelf ervaren. 

Begin januari hield de gemeente Oosterhout een informatieavond over de ondergrondse containers, weg met de grijze kliko’s en welkom aan de centrale opslag voor de hele straat. Aangezien ook bij mij in de buurt een ondergrondse container zou komen toch maar eens langsgegaan. En op het eerste gezicht was het prima georganiseerd, voldoende mensen aanwezig met duidelijke kaarten waar de locaties waren ingetekend.

Bij binnenkomst werd ik dan ook vriendelijke geholpen door een van de ambtenaren. Na het noemen van mijn adres wist men keurig te vertellen waar de container zou komen. Tot zover niets bijzonders. De vraag waarom juist daar zorgde voor stijgende verbazing aan mijn kant. De ambtenaar hielt namelijk een heel betoog over de geschiktheid van de locatie omdat er geen kabels in de grond lagen, geen rioleringbuis onder de locatie loopt en er geen lantaarnpaal staat die de draaicirkel van de ophaaldienst zou hinderen.

Met dit antwoord ga je toch aan jezelf twijfelen. Na een aantal jaar al op het huidige adres te wonen meen ik toch zeker te weten dat er een lantaarnpaal recht voor mijn woning staat (zo ongeveer precies waar de ondergrondse container gepland staat). En de locatie was twee jaar geleden nog afgewezen omdat, u voelt het al aankomen…, er kabels onder de grond lopen en er een rioleringsbuis aanwezig is! En deze zijn echt niet verwijderd in de tussentijd, tenzij er ’s nachts heel erg zachtjes is gewerkt, maar dat lijkt me niet logisch.

Deze argumenten ook maar bij de ambtenaar neergelegd, maar ik had volgens de in Tilburg woonachtige ambtenaar toch ongelijk te hebben. Tja, hij kent de situatie natuurlijk veel beter dan ik die daar woon.

We zullen uiteindelijk wel zien wat ze tegenkomen in de grond als ze de container gaan plaatsen, maar laat de ambtenaren nooit zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn!

Een gedachte over “Ingezonden: Infoavond, zo moeilijk kan het toch niet zijn

  • 24 januari 2012 om 10:42
    Permalink

    Dat alle medewerkers van een gemeente uit de plaats zelf moeten komen gaat mij wat ver, maar zorg dat degenen die bij je werken in ieder geval lokale en dossierkennis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *