Ingezonden: Uitgesproken (IV)

Cees Noltee – Zonder de omwonenden daarin te kennen en zonder het nemen van aanvullende (geluidreductie) maatregelen verruimt het stadsbestuur de norm voor geluid bij evenementen van 70 decibel naar 81 decibel. Dit is omgerekend, dubbel zo luid als het eerst was.

Dit verhogen van het geluid is op zijn zachts gezegd misdadig te noemen. Honderden bewoners van de binnenstad en daarbuiten worden op deze manier vogelvrij verklaard tijdens de zomerperiode.

Is er een alternatief? Ja het is mogelijk om geluid zeer gelijkmatig over grote en kleine afstanden en tot in een behoorlijke precisie over een terrein te verdelen. Het geeft een optimale geluidsbeleving voor de bezoekers, en het neemt voor een groot deel de overlast voor omwonenden weg.

Het is alom bekend dat het Slotpark veel monumentale bomen bevat die zeer gevoelig zijn voor directe en indirecte beschadigingen. Deze beschadigingen kunnen leiden tot een afnemende vitaliteit en een versneld afsterven van die bomen.

Om die bomen in stand te houden zal het aantal evenementen in de Slotparken en de omvang daarvan die de laatste jaren steeds meer zijn toegenomen, moeten worden beperkt. Dan alleen kunnen we het naar de bliksem gaan van de monumentale Slotparken, tot grasvelden met wat struiken, tegenhouden.

Cees Noltee is fractievoorzitter van Groen Brabant

Een gedachte over “Ingezonden: Uitgesproken (IV)

 • 25 april 2012 om 20:40
  Permalink

  Als alternatief word het Lukwelpark vaak genoemd.
  Heeft een van u allen ooit meegemaakt hoe het geluid vanuit dat park weerkaatst tussen de flats van Slotjes-Midden?
  Nee, dacht ik al!
  Mijn idee is het dan ook om een evenemententerrein aan te leggen BUITEN de bebouwde kom. Men komt tóch alleen voor dat evenement en toch niet voor de historische bomen (Slotpark) of niet?
  Commerciële activiteiten (oosterhout Live, Oktoberfeest) zouden ook veel meer geld moeten betalen voor hun feestjes.
  Feest is leuk, maar val daar een ander niet mee lastig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *