Opinie: Nachtburgemeester

Nou we zijn weer terug van vakantie en Fever heeft weer een kleine opknapbeurt gehad, stoelen zijn opnieuw overtrokken, er is nieuw leer tegen de muur gemaakt, kortom wij zijn er weer klaar voor om te gaan knallen.

Tijdens mijn korte vakantie in Spanje had ik ook weer eens voldoende tijd om alles rustig te kunnen overdenken en zo kwam ik weer op mn oude idee van een Nacht Burgemeester voor Oosterhout, waarvoor ik al zo’n jaar of 5 pleit in Oosterhout.

De voordelen van een Nacht Burgemeester zijn legio, een onbevooroordeeld oor en mening naar horeca, omwonenden en gemeente. Horeca kan te weten komen wat er speelt onder uitgaanspubliek, wat zij wel en wat zij niet willen. Horeca kan met de Nacht Burgemeester evenementen nadien evalueren of het leuk was of niet. De Nacht Burgemeester kan meedenken over nieuwe activiteiten en evenementen. De Nacht Burgemeester kan bemiddelen tussen horeca ondernemers onderling bij geschillen en ik kan nog wel een aantal voordelen van een Nacht Burgemeester noemen.

Het is echter wel heel belangrijk dat het een goede Nacht Burgemeester is die zijn taak serieus opneemt en kennis van zaken heeft, die weet wat er speelt in Oosterhout, die veel mensen kent in de Gemeente, horeca, publiek en omwonenden. Het moet een publiek figuur zijn die makkelijk aan te spreken is en door iedereen geaccepteerd wordt. Het zal zeker ook een baan zijn waarin de nodige aantal uren per week zal gaan zitten, dus je moet niet lui zijn.

Om aan een Nacht Burgemeester te komen zullen er verkiezingen gehouden moeten worden, allereerst zullen er mensen voorgedragen moeten worden die van te voren gepeild moeten worden of zij wel zin en tijd in deze baan hebben. Tijdens de verkiezingen kunnen publiek en ondernemers vragen stellen aan de kandidaten en de kandidaten zullen het ook tegen elkaar opnemen tijdens de nodige debatten. Je bent dan Nacht Burgemeester voor een periode van 4 jaar.

Ik vind nog steeds dat Oosterhout er zeker bij gebaat zal zijn om een Nacht Burgemeester te benoemen ook om publicitaire redenen, als communicatie tussen horeca en de pers bijvoorbeeld (hoeven er geen horeca-ondernemers met ongefundeerde uitlatingen meer in de krant te staan, die niet weten waar ze over praten maar alleen hun bek een douw geven) Dus het zal zeker voor iedereen extra werk bezorgen maar het resultaat zal er zeker zijn.

Mochten er nou lezers zijn die zich kunnen vinden in het bovenstaande verhaal dan zou ik met diegene graag eens nader in willen gaan over dit onderwerp, U weet mij te vinden.

Ronnie Retro is eigenaar/ondernemer/entertainer van een horecabedrijf in de Klappeijstraat. Hiervoor heeft hij al enkele horeca bedrijven gerund in Rotterdam, Barendrecht, Brielle en Werkendam. Hij werkt inmiddels al 14 jaar in Brabant maar woont nog steeds in Rotterdam-Zuid. Zo kent hij de ins-en outs van 2 werelden, zodoende komt hij tot vergelijkingen die hij graag met U deelt.

3 gedachten over “Opinie: Nachtburgemeester

 • 18 mei 2012 om 00:34
  Permalink

  Steeds meer Nachtburgemeesters,
  Er zijn steeds meer Ned.steden die op zoek zijn naar een Nachtburgemeester of er eentje benoemen. Degene die deze functie bekleedt maakt bestaande problemen zichtbaar,zoekt naar oplossingen en fungeert als bruggenbouwer tussen de bevolking en gemeente.
  Zo werd onlangs Mink Milan de nieuwe Nachtburgemeester van Amsterdam en nam daarmee het stokje over van Isis van der Wal (100% Isis). Eind mei zal Willem Blaauw als eerste Nachtburgemeester van Doetichem worden aangesteld en ook Vlaardingen is nu op zoek naar een Nachtburgemeester. Nachtburgemeesters zijn er ook in onder andere Utrecht, Haarlem, Schiedam en Sneep.
  Bron: NightLife News mei/juni 2012.

 • 27 april 2012 om 22:53
  Permalink

  Een beetje derailleurolie op de ketting kan geen kwaad lijkt me, maar wel een “echte” nachtburgemeester. Goed idee!
  ————
  edit: Naam reageerder aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *