Opinie: Een rondje Oosterhout

Ik ben geboren en getogen oosterhouter, maar ik biecht eerlijk op dat ik de helft van de oosterhoutse horeca niet ken. Niet zo vreemd, er is veel aanbod en de portemonnee laat het voor veel mensen niet meer toe om buiten de deur te gaan eten. Toch geloof ik dat de oosterhoutse horeca een mooie vuist kan maken naar andere steden, en dat kan simpelweg door een rondje Oosterhout aan te bieden.

Een rondje Oosterhout draait wat mij betreft niet om één ondernemer die het totale avondje uit verzorgt, maar om samenwerking tussen ondernemers. Voor oosterhouters, maar zeker ook voor toeristen die ons fraaie storpje komen bezoeken. Want vergeet niet dat die mensen komen om een goede tijd te hebben, en ze brengen daarvoor een hoop euro’s mee. Die gaan zomaar de oosterhoutse economie in. Een beetje ondernemer weet dat een goede ervaring ook weer spinoff oplevert en die spinoff bereik je door de unieke vorm van het rondje Oosterhout.

Iedere ondernemer doet mee met zijn of haar unieke product. Neem de vis van Pooye, de ijsjes van Via Via of de biertjes van de Beurs bijvoorbeeld. Samen zorgen ze voor een totaalbeleving. Een leuke dag winkelen, een lekkere lunch, goed uit eten, smakelijke ijsjes, verrassende koffie, even lekker bowlen en via de cocktails een heerlijke avond stappen in diverse stijlen en smaken. Uiteindelijk valt de bezoeker doodmoe in slaap op zijn hotelkamer of eigen oosterhoutse bed.

Het resultaat? De bezoeker heeft een fantastische avond gehad en zegt het voort. De horeca heeft allemaal een evenredig deel verdiend en kan rekenen op veel nieuwe klandizie. Oosterhout staat dan op de kaart als een gemeente met gemoedelijke, gastvrije, veelzijdige en betaalbare horeca. Als de horeca iets nodig heeft is het dat wel, dus hier verliest niemand. Rest nog één ding, wie pakt de handschoen voor dit rondje Oosterhout op? Mijn reservering staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *